Soffan är här!!

Idag kom vår soffa! Har längtat jätte mycket efter den så nu kan vi börja inreda och göra fint i vardagsrummet. Har inte velat göra för mycket innan soffan kom. Nu återstår att köpa en ny tv-bänk och ett snyggt matsalsbord för 6 personer. 
                                                                                  
                                                                                     (klicka på bilden)

Idag har jag förgyllt min dag med blodpudding o lingonsylt för att få upp mitt blodvärde. Har även packat upp alla saker som jag köpt från Ullared igår. Var där tillsammans med Camilla. Köpte nya saker till bebisen och gardiner till vardagsrummet.

Jonas har redan paxat divan hörnet, vi får väl se hur det blir med det :-)

image19

Besök på MVC

Idag har jag varit hos barnmorskan på MVC. Fick mäta SF-måttet för första gången idag. Har trott att kanske magen är mycket större än vad den ska vara. Men det var den inte, det var perfekt mått sa barnmorskan så det var skönt. Däremot hade mitt blodvärde gått ner en del, så nu måste jag äta 2 järntabletter/dag....
Nu är jag o Jonas anmälda till en föräldragrupp, den börjar 4 sept. Ska bli skoj!

SF-mått: 25  cm
Hjärtslag på bebisen: 138
Mitt Hb (blodvärde): 113
Vikt: +4 kg

Pannkakor med blåbärssylt

I morse när jag vaknade hade Jonas lagat pannkakor till frukost. Det var gott!!

Snart kommer Claes (Jonas kompis) hit. Han jobbar på ett glasmästeri och har gjort svarta skjutdörrar i glas till oss. Så om några timmar har vi förhoppningsvis en snygg garderob i sovrummet! Tänkte ta lite bilder sen när grabbarna jobbar.

Igår var det bröllop. Jonas kusin Mia gifte sig med sin Sven. Middag och fest hölls i villa Belpark i Slottsskogen. Jätte trevlig fest, men som vanligt blev jag trött runt midnatt....

2 timmar kvar

Nu är det bara 2 timmar kvar, sedan har jag semester nästan en hel vecka innan jag börjar jobba på akuten igen. Skönt att mina extra pass under semestern är klara. Ska bli gott med lite extra pengar sen, även om jag redan har planer för dem. En del av pengarna ska gå till en kurs på 6 tillfällen som jag anmält mig till. 3 september börjar jag på vänta barn - vattengympa på Hagabadet. Det ska bli roligt, kanske man har tur o träffa på några andra gravida som bor i samma område.

Nyklippt

Provade en frisör idag. Det ligger en salong precis brevid vår trappuppgång. Betalade 250 kronor för en klippning och plockning av ögonbryn. Det var billigt och resultatet blev bra tycker jag. Stor skillnad mot vad jag hade fått betala hos min gamla frissa o eftersom jag bara klipper topparna så känns det onödigt o betala nästan 600 kr för bara en klippning. På lördag ska vi på bröllop så det var skönt o få fräscha upp sig lite.

image14

Passade på o ta en bild på magen (v. 25) också när jag ändå hade kameran framme. Lite dålig bild kanske när man tar i spegeln. Får be Jonas ta bättre någon dag. Men nu kunde han inte för han är o tränar.

image15


Barnvagn!!!!!!!!

Äntligen har vi köpt barnvagnen. Det har inte varit lätt att hitta någon vi gillar. Har kollat på blocket varje dag. Så i söndags hittade jag denna fina Urban Jungle i special design Louis Vuitton. Medföljde gjorde även en fin skötväska i samma märke. Köpte den begagnad för 7500 :-Däremot var det en helt ny liggdel plus åkpåse med som inte ens var uppackat. Tydligen hade någon kört på deras liggdel så de fick ut en helt ny. Så vi fick en nästan helt ny vagn för 7500 :- som annars med allting till kostar närmare 13.000:-

Här är liggdelen, den kommer vi kunna använda tills bebisen är ca 6 månader.

image12


Sedan byter vi till sittdelen som man kan ha länge.

image13

Vecka 25. "Bara" 112 dagar kvar

Min graviditet - Beräknad födelse Sön 9 dec 2007
Uträkning utgår från dagens datum: Mån 20 aug 2007
  Din graviditet startade Mån 5 mar 2007 
  Du har gått 168 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 25
  Du har gått 24 fulla veckor och 0 fulla dagar (v24+0)
  Du är i 6:e kalendermånaden
  Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden 
  Du är i trimester två
  Du har 112 dagar kvar till förlossning

Borta bra men hemma bäst!

Då var vi hemma igen efter en helg hos mina föräldrar i Kristinehamn.  Första gången vi var hemma hos mamma sedan hon flyttat. Hon har köpt ett gult gulligt hus.

image10

Vi fick även rensa bland mina gamla barnsaker för att se om vi ville ha med något hem till vår bebis. Hittade massa gamla böcker, några gossedjur, en gunghäst och lite spel som kan vara skoj att inreda bebisens rum med. Just nu använder vi bebisens rum som skräp rum men snart ska där städas upp och göras i ordning.

Vi har även hunnit med o hälsa på både mormor och farmor under helgen.

image11

På lördagen var vi en stund hos pappa och Ann-catrin. De har renoverat om i nästan hela huset. Derasa nya kök blev jättefint. Så nu ser vi fram emot att beställa vårat ikea kök. Blir nog gjort till veckan. Sedan tar det ca 6 veckor innan vi får hem det...

Läkemedelskonsulent

Som några vet jobbar jag lite extra på min semester. Är på ett äldreboende denna vecka o nästa. Där är hur lugnt som helst. Jobbar 7-16. Klockan 9 imorse var jag klar med det jag skulle göra. Resten av tiden ska jag bara sitta o vara "tillgänglig" om det är någon av avdelningarna som behöver hjälp med något.

Så nu tog jag tillfället i akt och började plugga på kursen till läkemedelskonsulent som jag anmält mig till. Bra att kuunna plugga och få betalt för det :-) Kursen är en medicinsk grundutbildning och är ett krav för att sedan kunna söka jobb som läkemedelskonsulent. Vissa av delarna har jag redan läst när jag läste till sjuksköterska, men de kunskaperna behöver bättras på lite. Tentan ska jag göra 29 november i Stockholm. Skulle bebisen vilja komma ut tidigare än 9 december så skulle jag få göra tentan till våren istället.

Nu är jag jätte tröööööttttt, måste äta mina järntabletter!!

Saltholmen

Saltholmen


Seg hemma i soffan.... Har varit på Saltholmen hela dagen med Sari. Börjar äntligen bli lite brun.
Imorgon är det jobb som gäller igen. Till helgen ska jag o Jonas åka till Kristinehamn o hälsa på.


Magen mår bra. Är i vecka 24 nu. Hittills bara gått upp 3kg. Tycker jag är bra gjort! Får hoppas man inte sväller upp nu sista tiden :-)


Grattis Angelica och Kristoffer!

Inatt klockan 00:11 föddes deras son Neo.

Tjockis!

Tjockis!

Efter en solig dag i Saltholmen är det inte fel med ett träningspass! Mitt första träningspass sedan jag blev gravid. Orkade bara 20 minuter idag. Men det är alltid nåt i alla fall. Tänkte försöka göra detta några kvällar i veckan så jag är i form till förlossningen.

Förlovning 4 augusti 2007

Förlovning 4 augusti 2007

På Gotland fick jag frågan från min älskling Jonas om vi inte skulle förlova oss innan vår bebis kommer. Självklart sa jag JAAAA!!! Vi har dock inte bestämt vilka ringar vi ska ha än. Men här är ett par som jag tycker är fina. De kommer från http://www.handsweden.se

Collage Visby

Collage Visby

Vi anlände till Visby på torsdags kvällen. Vi hittade en ica supermarket o handlade där grillmat till kvällen. Riktigt lyckad fläskfile blev det.

På fredagen gick vi runt i Visby. Ringmuren runt Visby gör det väldigt mysig. På kvällen roade vi oss på munkkällaren. De flesta hade nog skoj. Men jag tyckte inte det var så kul att vara ute nykter så jag Jonas åkte hem vid ett.

På lördagen åt jag, jonas, Erica o Magnus på restaurang Rosengården som låg på stora torget i Visby.  Det var mysigt!

Söndag kom äntligen solen. Då åkte vi till Toftastrand o solade innan färjan skulle gå.

Färjan till Gotland

Färjan till Gotland

Här sitter delar av gänget som var på Gotland tillsammans i helgen.

RSS 2.0