Kräk

Siri kräktes i bilen i söndags, sen blev det inget mer. Men barnen var hemma från förskolan mån och tis ändå pga smittorisken. I dag har Agnes kräkts 3 ggr. Nu sover dem båda och jag hoppas Agnes är frisk imorgon när vi vaknar. Dem skulle varit på förskolan imorgon men nu blir dem hemma. Skulle haft min sista dag imorgon på praktiken men jag får vara hemma med barnen. Jonas var ju hemma mån o tis med dem. Imorgon ska Jonas på utbildning med jobbet och sedan ska dem gå ut så jag o barnen får vara hemma och isolerade hela dagen själva. Finns väl ingen som vill hälsa på här bland alla kräkbakterier... Hoppas på bra väder så vi kan gå ut lite i alla fall... Positivt i det hela är att Agnes kräkts i toaletten och inte rakt ut som det brukar bli med dem små... hon är så duktig!

1 års kontroll

Idag har vi varit på 1 årskontroll med Siri på bvc. Hon fick sina två sprutor som skulle tas nu också. Hennes nya mått är:

VIKT: 11,2 kg
LÄNGD: 79,3 cm
HUVUDOMF: 46,6

Hon ligger +1 SD på längd och vikt samt medel på huvudet. Hon följer alla sina kuror jätte fint. Om man jämför med Agnes mått när hon var 1 år så är det nu liten skillnad, tidigare har dem haft nästan samma mått.  Agnes vägde 10,5 kg när hon var 1 år, var 78 cm lång och hade 46 i huvudomf.

Påskpyntar

7627ebc6f3d488b8f7a121810686c8cb.png

Påskpyntar


Utelek

47561a1a2d86a7857e2f4e6a31fb2bb6.png

Utelek


Uppdatering

Idag var första dagen på förskolan för Siri efter inskolningen. Hon sa inget imorse när jag lämnade dem, när jag hämtade dem vid 14 tiden så sov hon fortfarande. Hon hade sovit sedan kl 12 efter att ha ätit 2 portioner mat! Inte varit ledsen någonting under dagen. Fröknarna verkade väldigt nöjda med Siri :-)

I helgen var jag ute på restaurang Familjen. Jag o mina syskon firade pappa o Ann-Catrin som båda fyller år i mars. Vi åt vildsvinskarrée och det var inte min smak, men allt annat var gott och det var trevligt att träffas o prata!

Nu har jag bara 2 veckor kvar på min praktik i hemsjukvården. Efter denna praktik börjar jag min 8-veckors praktik på BVC. Innan sommaren börjar ska jag även göra klart en hel del uppgifter i skolan:
- 4 temauppgifter
- 3 hemtentamen
- 1 projektplan inför d-uppsats

..... Längtar till sommaren!!

Vi har börjat titta runt på lite trägårdsmöbler som vi ska köpa till uteplatsen. Vi tänkte inhandla i april, då hoppas vi det kan bli några fina dagar så man kan sitta ute o fika en liten stund. Möbler till terassen väntar vi med till nästa år, där vill vi nog ha nåt i konstrotting. Men på uteplatsen blir det nog enkla vita laserade trämöbler. Nedan ser ni från brasommarmobler.se vad vi funderar på till uteplatsen.


Nya bilen

0-103e0bc4e263e8f24f54ae0823e727af.png

Nya bilen


Frisk igen!

Det var bara nåt tillfälligt. Imorse när hon vaknade var febern borta och hon var pigg som vanligt. Skönt! Hon somnade vid 18:20 tiden igår kväll o sov till 6:40 imorse så hon behövde nog sova o vila efter alla intensiva dagar nu med inskolningen. Jonas o barnen har precis åkt till förskolan och jag ska plugga nu. Har seminarium via internet idag med skolan!

39,2

Siri kändes varm förut så jag tog tempen. Den visade 39,2... Hon har varit förkyld och hostat några dagar men varit pigg ändå. Så det blir nog ingen förskola imorgon. Så typiskt nu när det är inskolning , imorgon skulle hon ju prova att sova där...  Det går RS-virus här i göteborg nu så det kanske är det hon fått.

1 års fotograferingen

Lite smakprov...
















Inskolning & Skogspromenad

Veckan som varit har vi haft inskolning för Siri. Det har gott jätte bra, hon tycker det är så roligt med andra barn! Inte varit ledsen nåt. Hon har bara varit själv ca en timma i fredags, dem andra dagarna har vi varit med hela tiden. Däremot försöker vi hålla oss lite i bakgrunden så hon får lära känna fröknarna och dem andra barnen. I fredags gick jag en stund innan dem skulle äta lunch. Hon hade varit upp sedan innan 6 så hon började bli lite trött då, men hon var ok ändå. När hon åt var hon så trött så hon nästan hade somnat sa fröknarna :-) Nästa vecka är det inskolning igen, spännande!

Imorse var vi på 1 årsfotografering med Siri. Det blev även lite syskon och familjekort tagna. Ska bli spännande o se när dem är klara! Efter lunch var vi ute i skogen o fikade med varmchoklad o smörgås.












Sen när vi kom hem så sopade o grejade vi lite utanför huset. Agnes hjälpte till :-)


Melodifestivalen

Jonas är iväg o hyr luftslottet som sprändes... så det blir ingen melodifestival ikväll. Men jag hoppas Anna Bergendahl vinner. Ska rösta på henne!


1 års kalas & Går nu själv!

I helgen har vi haft 1 års kalas för Siri. Jag tror Siri fick mersmak efter att alla hejade på henne när hon gick på kalaset för nu går hon mycket mer själv än innan. Idag gick hon över hela vardagsrumsgolvet utan problem, hon gick även från grovköket ut i köket. Så nu tycker jag man kan säga att hon kan gå :-)

TACK till alla som var på kalaset för dem fina presenterna och pengarna Siri fick!

Idag var vi ute på en premiärtur med Agnes cykel som hon fick när hon fyllde år. Så först en bild på det o sen lite bilder från kalaset!






Söta kusinerna! Tyvärr blev nästan alla mina kort som togs från min kamera suddiga...



Lillasyster o storasyster. Siri tror det är russin i burken :-) Agnes ser så stor ut, ser äldre ut än 2 år tycker jag!



Alla barn hjälpte Siri med att öppna paketen :-)

Siri 1 år

Grattis världens bästa Siri som idag fyller 1 år!



3 dagar gammal


RSS 2.0