Videoklipp

Idag har Angelica o Neo varit här och hälsat på. Jätte trevligt! Vi åt god lunch o sedan lekte Agnes o Neo. Neo jagade o jagade Agnes i gåstolen. Dem såg för roliga ut!

 

Efteråt var vi ute och gick, fick se Angelicas nya bil. Jätte fin Peugoet 307 kombi. Visade Jonas när han kom hem och kanske satsar vi på en sådan nu när vi ska byta bil snart.


Ikväll har Agnes o Jonas badat, då passade jag på att ta kort o filma! Filmen kommer om en stund, håller på att ladda upp den...

 


Lördag

Idag har vi äntligen fått köpt en ny bilstol till Agnes. Hittade en Britax Secure som var nedsatt från 3298:- till 2150:- ! Den verkar himla bra då man kan luta den i 4 olika lägen, vilket är skönt för Agnes när man ska åka långt. Så här ser den ut:




Efter kvällsbadet blev Agnes så trött att hon somnade i babysittern innan hon fått kvällsmaten :-)




Lite krypträningsbilder :-)





Ingen tillfällighet?

Nu borde det inte vara någon tillfällighet längre? Att Agnes inte äter på nätterna tänker jag på. I natt var tredje natten i rad som hon inte vela ha mat. Däremot har hon börjat med en annan sak... Vid 00-01 tiden vaknar hon och det går inte att få henne att somna om i sin säng. Så fort jag lägger henne mellan mig o Jonas så somnar hon gott. Jaja, hon kan få göra så ett tag nu om det håller henne borta från att äta på nätterna.

Utslagen på Agnes ben har blivit mindre idag i alla fall, skönt!
Åh äntligen håller dem på att ta ner byggnadsställningen utanför fönstren!

Hoppgunga, kvällsgröt o utslag

Agnes blev jätte glad för sin hoppgunga. TACK så mycket Karin!

 

Här är en video på en söt och glad liten Agnes efter hon ätit sin kvällsgröt och fruktpure. En bit in i filmen ser man hennes små söta tandbisser.



Igår var jag på Amningsmottagningen och fick behandling för svamp på bröstvårtorna. Agnes fick samma behandling för att hon inte ska få svamp i munnen. Idag fick hon utslag av den medicinen så den fick vi sluta med på en gång. Så imorgon får jag ringa mottagningen igen............ 


Stackars Agnes


Busig

Imorse vaknade Agnes vid 7 och var jätte busig. Febern var borta så hon ville nog ta igen från den lugna dagen igår. I natt har hon inte heller ammat något. Jätte bra! Vi har lagt om matsedeln för dagen lite, så här ser den ut nu:

7:30 Gröt + katrinplommon och vatten
10:00 Ersättning ca 180 ml
13:00 Lunch + fruktpuré och vatten
16:00 Mellanmål ex) små smörgåsbitar m. smör och yoghurt m. banan och vatten
18:30 Gröt + fruktpuré och vatten

Bild från imorse, leker kurragömma med boken


Feber

Igår vaknade jag med ont i halsen och det har blivit värre tills idag... Är förkyld också. Jonas har varit sjuk sen förra veckan, han är inte bra än. Imorse hade Agnes 38.7. Så här är det sjuka familjen.

Kort på en sjuk liten Agnes... Hon har ätit sin mat idag i alla fall!



Midsommardans vid Önnereds brygga

Gårdagen började med samling hos Niklas, Emelie o Alice. Sedan tog vi oss till Önnereds Brygga där det var dans runt midsommarstången. På kvällen åt vi god mat hemma hos Niklas o Emelie. Agnes fick låna deras resesäng och somnade gott i den vid åtta tiden. Ville inte lägga sig tidigare för det var så spännande med alla människor, hundar o andra barn. Sedan sov hon til 23:30 o ville inte somna om så då passade vi på att åka hem. Väl hemma så  somnade hon direkt i vår säng!


Blåbär

Idag fick Agnes blåbär till gröten. Det var poppis! Skulle egentligen fått katrinplommon som hon brukar, men jag hade köpt fel burk... Videsnutten som jag skulle ladda upp häromdagen krånglar bara. Eventuellt kanske den var för stor... Så här kommer lite kort på Agnes när hon äter blåbär istället.




Nybadad nakenfis

Ikväll har jag o Agnes badat. Hon är helt galen i badkaret! Tycker det är så kul o plaska i vattnet :-)

Håller på att ladda upp en filmsnutt på youtube, vi får se när den blir klar.... Där är i alla fall Agnes en söt liten nakenfis som gör små, små ansatser till att krypa ibland.

Min födelsedag!

Idag har vi firat min födelsedag! Bjöd på kycklingsallad med pasta o pannacotta med hallon till efterrätt. Skulle gjort mer pannacotta känner jag nu, det hade varit gott med lite till :-) Fast det var väl lika bra det att den är slut!


Man blir trött när man har kalas:



Leka med mammas paket snöre är kul:



Klara, Agnes kusin. Lite ledsen, men himla söt ändå!



Agnes med sin farfar:



Kort på mig o Sari från i fredags när vi var ute. Blivit så trött de andra två gångerna jag varit ute. Men i fredags var jag pigg ända fram till 04! Tror det beror på att jag skippade vinet och gick på gin o tonic direkt :-)


Fredagen den 13 juni

Ja idag är det fredag den 13:e. Än så länge har vi haft en bra dag jag o Agnes. Lägger in ett klipp från i morse när hon busar i gåstolen. Det är ganska dålig bildkvalité när man lägger in på youtube tyvärr... I natt sov hon bra igen, vaknade vid halv fyra och åt sen sov hon till 7:50! Känns himla skönt att hon inte vaknar till flera ggr/natt så ofta längre för det är det som är mest jobbigt att bara få sova korta stunder innan man vaknar igen.

Kanske är det även slut på amningen nu.... Hon verkar inte bli helt nöjd på det i alla fall. Två dagar i rad nu har jag testat att ge henne ersättning efter amningsmålet vid 11, då har hon druckit mellan 120-180 ml. Så jag kommer nog snart sluta amma på dagtid och ersätta 11 och 16 målet med bröstmjölksersättning istället. Däremot kommer jag amma på natten, för hon ska ändå sluta äta på natten om ett tag.

Imorgon ska vi till ikea, tänkte börja mysa till det lite i Agnes rum så att hon om någon månad kanske kan flytta in där.


Sovit gott igen

Ja i natt hände det igen! Agnes sov så där jätte bra igen! Somnade snällt vid 19:15 och sedan sov o sov o sov hon ända fram till halv fyra. Då vaknade jag... då låg hon på mage och sov. Verkar som att hon gillar det, men jag är inte så överförtjust i det :-) Så när jag lade henne på sidan så vaknade hon såklart... ammade henne då och då somnade hon om till kl 6. Hon har varit förkyld nu i några dagar o sovit oroligt, så det var riktigt skönt att få sova ut i natt! Men detta var i natt det, ikväll kommer en ny natt o med dem små kan man aldrig ta nåt förgivet :-)

Milstolpar

Milstolpar: sju till tolv månader



Barnets ålder

Färdigheter (de flesta barn kan)

Under utveckling (hälften av alla barn kan)

Avancerat (några få barn kan)
Sju månader

· Sitter utan stöd

· Sträcker sig efter saker med en stor rörelse

• Imiterar talljud (babblar)

· Kombinerar stavelser till ordlika ljud

• Börjar krypa eller kastar sig framåt

· Står upp med stöd

· Vinkar hejdå

• Slår saker tillsammans
Åtta månader

· Säger "pappa" och "mamma" till båda föräldrar (inte specifikt)

· Börjar krypa

• Flyttar objekt från hand till hand

· Står med stöd

· Kryper bra

• Pekar på saker

· Drar sig själv upp till stående, förflyttar sig med stöd från möbler

· Plockar upp saker med tumme-finger "pincett"- grepp

• Indikerar begär med gester
Nio månader

· Kombinerar stavelser till ordlika ljud

• Står med stöd

· Använder pincettgrepp för att plocka upp saker

· Tar sig fram med stöd av möbler

• Slår saker mot varandra

· Leker klapplekar

Säger "pappa" och "mamma" till rätt förälder (är specifik)
Tio månader

· Vinkar hejdå

· Plockar upp saker med pincettgrepp

· Kryper bra

• Tar sig fram med stöd av möbler

· Säger "pappa" och "mamma" till rätt förälder (är specifik)

· Reagerar på tilltal och förstår "nej"

• Visar begär med gester

· Dricker från mugg

· Står själv ett par sekunder

• Lägger saker i behållare
Elva månader

· Säger "pappa" och "mamma" till rätt förälder (är specifik)

· Leker klapplekar

• Står själv ett par sekunder

· Imiterar andras handlingar

· Lägger saker i behållare

Förstår enkla instruktioner

· Dricker från mugg

· Säger ett ord utöver "mamma" och "pappa"

• Böjer sig från stående
Tolv månader

· Imiterar andras handlingar

· Pladdrar ordlika ljud

• Visar begär med gester

· Säger ett ord utöver "mamma" och "pappa"

· Tar några steg

Förstår och utför enkla instruktioner

· Ritar enkla rörelser med krita

· Går bra

• Säger två ord utöver "mamma" och "pappa"

Hemma

Idag har vi bara varit hemma o tagit det lugnt. Agnes är förkyld igen... Hon sov väldigt oroligt i natt så jag har varit trött idag...

Här sitter hon själv en kort stund... kan inte sitta själv längre stunder än, men vi jobbar på det :-)






Lek efter lunchen










Helgen

Så var det måndag igen då :-) Har varit en bra helg. I lördags var jag, Jonas o Agnes på Amundön o solade så nu börjar man få en fin solbränna! Agnes smörjs med spf 50 för barn o ligger under parasollet så hon inte ska bli röd av solen. Igår var vi hos Jonas föräldrar och åt jätte god söndagsmiddag. I går innan middagen så jobbade jag ett dag pass på akuten också, det var skoj! Jonas o Agnes hade det bra själva hemma.

Idag har vi inga planer... hade tänkt åka till havet, men tycker det blåser lite för mycket. Får se vad vi hittar på. På onsdag är det kontraktskrivning på huset i Eklanda! Längtar dit!

På kortet har jag klänningen som jag fick av min syster. Gillar den jätte mycket, tack igen Karin!


Nytt status

Just det! Vi var på BVC i måndags där det vara hälsokontroll, status och vaccination. Läkaren hade inget att klaga på och Agnes hade klarat allt hon frågade om. Hon rullade ju runt bara några dagar innan :-) Denna gången gick det jätte bra med sprutan, hon var inte ledsen eller nåt senare på eftermiddagen. Läkaren berättade även att det är först när bebisarna är runt 1 år som man vet vilken linje på utvecklingskurvan dem kommer följa. Fast Agnes följer sin redan, men det kan alltså ändras...

Ny vikt: 8345 gram (7665 gr)
Längd: 67,7 cm (63,8 cm)
Huvudomf: 43,2 cm (42,2 cm)

Godmorgon!

Och en godmorgon är det! Blev väldigt förvånad imorse när jag vaknade och klockan var 6. Var tvungen att gå upp och titta på Agnes, för hon hade inte vaknat en enda gång i natt. Hon kanske tycker hon är en stor tjej nu när hon är 6 månader och tycker hon ska sova hela natten :-) Sov från kl 19 till 6!!! Jag fick också sova min första hela natt sedan Agnes föddes, det var skönt!

Grattis Agnes! 6 månader!

Idag fyller vår goa tjej 6 månader! Denna dag har vi tillbringat i kallbadhuset vid Saltholmen. Med var också Agnes moster Karin. Agnes gillar och ligga under sitt parasoll och leka med sina saker... hon har även varit och doppat fötterna i havet, det är fortfarande för kallt för att bada för henne. Hon somnar gått nu på kvällarna efter vi har varit ute vid havet!




Babyrytmik i Eklanda

Idag följde jag o Agnes med Angelica och Camilla och deras små på babyrytmik i Eklanda. Dit vi ska flytta nästa år. Vi satt ute på en gräsmatta o sjöng, det var jätte trevligt! Sedan gick vi till köpcentrat som ligger ca 15 min bort. Det känns som att man är ute på landet när man går genom skog och förbi stall och hästar, jätte mysigt! (Nina, känner du igen din sjal?) :-)

 



När vi kom hem hade Agnes fått paket från sin mormor. Presenten var poppis! Tack mormor!




Härlig Helg!

ÅH vilket härligt väder det är nu! Hoppas det är så här hela sommaren :-)   
I lördags var vi vid Askimbadet med Agnes farmor och farfar. Då fick Agnes bada benen i havet för första gången. Harriet o Jonas badade, men jag väntar några veckor till.

I går rullade Agnes runt från rygg till mage för FÖRSTA gången! Vi blev så glada och Agnes var också nöjd att hon lyckades. Idag har hon rullat runt flera gånger! Nu i helgen har även den ANDRA tanden nertill ploppat upp!

Igår kväll var jag hemma hos Erica där det var tjejfest/möhippa för hennes syster Petra. Vi åt god mat som Erica bjöd på och sedan gick vi ut en sväng.

image286

image287

image288

RSS 2.0