Vad ska vi ger vår bebis för namn?

Jag tycker det är så svårt att komma på något fint namn till vår bebis! Funderar ofta, men har ännu inte fastnat för något. Jonas kan inte heller komma på något... Klart är i alla fall att bebisen ska heta Forsman i efternamn, så det bör ju passa till det.

Så nu tänkte jag att de som vill får gärna lämna lite förslag.  Kom gärna med både förnamn o mellannamn...

De namn jag gillar men ändå inte är helt säker på än är:
Agnes
Melvin
Judith
Lilly (mellannamn)


image42

Hemlagat

Mmmmm igår lagade vi hemlagat för första gången på 2 veckor. Vi var rätt så trötta på att äta ute... Men igår blev köket såpass klart att vi kunde laga mat. Gjorde en god rätt som jag såg på Niklas mat för några veckor sedan. Quinoa och kycklingwok med yoghurtsås.

Kvar att göra i köket nu är:
- Hitta nåt snyggt kakel
- Sätta på handtagen
- Sätta fast sockel
- Belysning under överskåpen
- Passbitar som ska fast på några ställen

I eftermiddag blir det lite kalas här hemma. Vi ha köpt en stor smörgåstårta och en princes tårta för o fira Jonas födelsedag. Ska bli gott!

Längtar till 4 november

Nu längtar jag tills jag o Jonas ska fira hans födelsedag. I present förutom en jacka så har jag bokat en dag för oss två i Haga söndagen den 4 november. Efter allt jobb i köket tänkte jag att vi behöver en avkopplande dag!

Vi börjar med lunch vid 14 tiden sedan beger vi oss till Hagabadet där vi ska simma och bada bastu. Därefter kommer vi att få en varsin helkroppsmassage. Jonas får en klassisk massage och jag får en speciell massage för gravida. Ska bli sååå skönt, längtar dit!

image41

Grattis Jonas!

I dag fyller min älskling Jonas år!

GRATTIS!!!!!

image40

Vecka 34

Du har gått 231 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 34
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0) 
Du är i 8:e kalendermånaden 
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
Du är i trimester tre 
Du har 49 dagar kvar till förlossning

I vecka 34 är medelkroppslängden 46 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 2350 gr. Huvudets omkrets är 32 cm. Barnets hud blir mer rosafärgad.


Magnus Uggla

Nu bloggar även Magnus Uggla! Kul o läsa, kolla själva....


Magnus Ugglas Blogg

Jonas o Claes

Vad fint det blir i köket! Igår satte grabbarna upp alla underskåp på långsidan i köket. Bänkskivan kom på plats och de sågade ur för spishällen och diskhon, så redan igår hade vi vatten i köket!! Spishällen kunde vi inte koppla in för ikea hade inte skickat med någon inkopplingssladd. Det stod bara installeras av elektriker, men jag tycker ändå man borde fått med en sladd. Ska ringa o klaga på det idag. Nu har de börjat sätt upp högskåpen som är på andra sidan. Så än så länge flyter arbetet på jätte bra!

                

Imorgon fyller Jonas år! Han har fått en jacka av mig redan, men han ska få ett litet kuvert i morgon också med en överraskning i.... Mer om det skriver jag när han fått det!

Finsk YLE (TV)

Kanske kan pigga upp alla morgontrötta med YMCA, fast på finska!

Jobb jobb jobb....

Jag som trodde det skulle bli så lugnt och skönt att gå på havandeskapspenning.... Men icke....  I veckan har jag målat kökets väggar x 2. Idag har jag spacklat, slipat taket och målat hela taket en gång. Väntar nu på att det ska torka så jag kan måla där en sista gång. Sedan är jag klar med "mitt". Resten lämnar jag över till grabbarna, de ska montera köket i helgen. Ska hjälpa dem skruva ihop lite lådor o sånt, men det är inte så jobbigt.  När det är klart är det bara roliga och lätta saker kvar att göra, nämligen inreda och göra fint! Det ser jag fram emot!

Bestämd liten dam


Köksrenovering

Nu har vi kommit igång med köket! Nu i helgen river vi det gamla. Till veckan ska det målas och skruvas ihop skåp och förhoppningsvis kan vi börja sätta upp det nya köket nästa helg!


Här står Jonas och sliter ner väggskåpen!



Här står nya köket och väntar på att bli uppackat!

Köket!!

Igår kom köket från IKEA. Men det gick inte helt smärtfritt... Killarna som fraktade köket kom upp o sa att "vi har ett problem". Då visade det sig att bänkskivan som vi ska ha på långsidan i köket inte gick in i hissen och heller inte in i trappuppgången från gatan. De fick ställa den i porten så länge så fick vi försöka ordna det på nåt sätt. Alternativet var att de skulle ta med den tillbaka och vi skulle bli tvungna att beställa en ny fast då itu delad bänkskiva. Det tyckte jag inte var något alternativ... Ingen lust o vänta 6 veckor till!! När fraktkillarna gått ringde jag o kollade vad en kranbil skulle kosta o det låg runt 2000:-. Nina är här och hälsar på från Oslo så hon och jag tog måttstocken och gick in på gården och kollade om man kunde komma in den vägen, och det verkade gå! Så när Jonas kom hem ringde han sin pappa som kom hit och hjälpte oss. Med marginalen på vår sida så lyckades dem få upp den i trappuppgången från gården. De fick slita, men det var det värt för att slippa betala en kranbil!

Besök på MVC

Idag har jag varit på MVC för kontroll. Barnmorskan tyckte allt såg bra ut! Bebisen har nu lagt sig med huvudet neråt, fast h*n har inte fixerat sig än...

Vecka: 32 (31+4)
SF mått: 31 cm
Hjärtljud: 138 slag/minut
Blodtryck: 110/50
Blodvärde: 118
Vikt: + 8 kg

Snowjogger

Om det blir snö oväder i vinter så är jag nu förberedd. Har idag köpt mig ett par snowjogger!

                                             

Sista arbetspasset!!!

I natt ska jag göra mitt sista arbetspass på Akuten! Det kommer kännas konstigt, men också såååå skönt att vara ledig. Dröjer nog minst 6-8 månader innan jag går in och gör nåt extra pass då och då. Sedan får vi se när det passar att Jonas tar ut sina pappadagar. 10 st får han ta ut i samband med att bebisen föds, det är bra så att vi kan vara hemma tillsammans första tiden.

Planer för vecka är: Vattengympa, träffa Angelica o Neo, få köket hemlevererat och tömma köket på porslinet.....

Bullens dag!

I dag är det bullens dag och då måste man såklart äta bullar! Godast är om man bakar dem själv, så det har jag gjort idag. Kanelbullar förståss, MUMS!


Härlig höstdag!

Klar blå himmel och soligt, så här skulle alla höst dagar vara! Inte blåsig o regnig som de brukar vara här i Göteborg... Idag har jag och Kicki, min syster yster, varit och fikat. Hon hade en jätte söt stickad mössa på sig. Glömde säga det till henne...  En sån vill jag med ha.

Idag ska jag och Jonas på föräldragrupp, sista gången. Sedan kommer nog samma grupp träffas via BVC. Blir skoj!

Tog ett litet kort på fönstret i bebisens rum. Det tog hela helgen att måla 3 lager vit färg på de fula bruna fönsterlisterna. Men nu är det klart!


Vecka 31

  
  Du har gått 210 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 31
  Du har gått 30 fulla veckor och 0 fulla dagar (v30+0)
  Du är i 7:e kalendermånaden
  Du är i 8:e graviditetsmånaden 
  Du är i trimester tre
  Du har 70 dagar kvar till förlossning

Barnet är ca 28 cm långt från huvud till stjärt och vikten ungefär 1,8 kg. Generellt har barnets kropp vuxit klart, men det behöver fortfarande gå upp i vikt. Hjärnan lägger in en högre växel nu i slutet, för att hinna växa färdigt. Lungorna är det organ som blir färdigt sist. Barnets ögonfärg bestäms ungefär vid den här tiden, men det kommer inte att visa sig förrän sex till nio månader efter födseln. För att pigmenten i ögonen skall färdigbildas behövs det nämligen ljus. Vithyade barn föds i regel med mörkblå ögon och det kan dröja månader innan den verkliga färgen visar sig. De flesta mörkhyade barn föds med bruna eller mörkgrå ögon, som sedan blir mörkare bruna eller svarta under första året. Men just nu förbereds ögonen för livet efter födseln. Ögonlocken är ofta öppna när barnet är aktivt och pupillerna i ögonen vidgas och krymper när det rödaktiga ljuset skiftas och filtreras genom livmoderväggen. Barnet stänger ögonlocken när det är passivt och sover.

RSS 2.0