5 tandbissar & Vecka 15

Igår hade vi mamma träff här. Jag hade lagat lasange till lunchen... Glömde helt av att ta kort. Det är full rulle nu. Man får passa Agnes nästan hela tiden. Sedan några dagar ställer hon sig upp längs soffan och v-rumsbordet, hon har inte den bästa balansen än så hon ramlar lätt. Igår upptäckte vi en till tand på Agnes, har helt missat den. Vi har bara tittat på dem två nya i överkäken. Men nu hade det kommit upp en liten tand till höger om de andra två i underkäken. Så på bara några veckor har hon fått 3 nya tänder.

Idag går jag in i vecka 15. Bara fem veckor kvar till halvtid! Vad snabbt det går!

Du har gått 98 fulla dagar av 280 (35%).
Du är i vecka 15.
Du har gått 14 fulla veckor och 0 fulla dagar(v14+0).
Du är i 3:e kalendermånaden.
Du är i 4:e graviditetsmånaden (lunarmånaden).
Du är i trimester två.
Beräknat förlossningsdatum Tors 26 feb 2009

Korvstroganoff

Idag har Agnes ätit hemlagat för första gången! Så idag satt hela familjen vid köksbordet och åt middag. Korvstroganoff och ris blev det och Agnes var riktigt nöjd. Hon börjar väl bli trött på burkmaten nu :-)







Idag har jag handlat ett par läragå skor till Agnes. Jonas och jag gissar på att Agnes kommer att gå runt 10 månader och då behöver hon ett par bra skor!


Veckan

Igår måndag kom jag knappt ur sängen... Hela nacken är hur stel som helst. Så vid 8-tiden packade jag ner Agnes gröt och Agnes i vagnen och gick till Axessakuten. Där fick jag muskelavslappnande, paraflex, utskrivet. Helst ville doktorn skriva ut nåt antiinflammatoriskt, men det får man inte äta när man är gravid. Har ätit tabletter igår o tagit två nu i morse, men än så känner jag ingen förbättring direkt.

Igår vid 13 tiden gick vi till Öppna Förskolan, där var det sångstund och lek med en massa andra barn. Agnes börjar bli lite modigare och kryper iväg och sitter bland dem andra barnen o leker nu.

Veckans aktiviteter:

Tisdag: Babysim. Idag ska Sari följa med o hjälpa mig eftersom jag har så ont i nacken...
Onsdag: Öppna Förskolan. På eftermiddagen ska jag klippa mig, ska bli snygg till Emelie och Niklas bröllop på lördag.
Torsdag: Mammaträff hemma hos oss
Fredag: Träffa Angelica & Neo

Lekhörna & YouTube

I fredags var jag o Agnes hemma hos Anna & Vilda. Även Agnes kompisar Lilly, August och Samuel var där. Det var jätte skoj att träffa alla igen efter sommaren. Anna bjöd på en jätte god linssoppa, tog receptet o gjorde soppan själv senare på kvällen. Har blivit sopptokig. Häromdagen gjorde jag 1,5 liter gulaschsoppa också :-) Det är så gott med soppa! Vilda hade fått en jätte mysig lekplats hemma hos sig, så jag blev så inspirerad att göra en liten lekhörna till Agnes också. Så igår var vi på ikea och handlade saker till detta. Det blev mycket bättre att ha alla leksaker samlade på ett ställe. Agnes verkade också trivas på nya mattan!




Håller på för fullt att lägga upp lite filmsnuttar på vår youtube sida... Så kolla där sen ni som vill...

Grattis Erica & Magnus

Igår natt fick dem en dotter!
3750 gram och 51 cm lång

BVC & Nackspärr

Nytt status efter mätningar på BVC:

Längd: 74 cm (tidigare legat på medelkurvan, men nu hoppat upp en linje)
Vikt: 9470 gram (följer sin kurva, vilket är en linje över medel)
Huvudomf: 45 cm (följer sin kurva, vilket är medelkurvan)

Jag har fått nackspärr. Kände att jag hade lite ont i nacken igår, men imorse var det mycket värre. Kan knappt röra huvudet... Alltid är det nåt...

Onsdag

Imorgon ska vi till BVC. Har inte varit där på 2,5 månad så det ska bli spännande att väga o mäta Agnes. Vi brukar mixa Agnes mat för hon gillar ju inte bitar i maten, men idag så provade jag att inte mixa. Det gick jätte bra! Provade 2 olika rätter, en vid lunch och sedan en till middagen och dem gick ner fint båda två! Sedan i söndags har vi börjat med att sätta Agnes på pottan varje morgon. Åh kan ni tänka er, hon har gjort nr 1 o 2 alla tre dagarna! Hoppas hon förstått vad man ska göra på pottan nu.

Idag har vi lagt ut vår bil på blocket, går visst inte att direktlänka dit. Men sök efter en Peugeot 206 så hittar ni den om ni vill kolla. Tidigare idag var jag på Peugeotverkstaden för jag skulle få hjälp med att byta positionsljusen som var trasiga. Det skulle kosta 225:- Men så var ljusen där slut så jag åkte till Mekonomen och fick hjälp där istället, där kostade det bara 22:- Det kan man säga skillnad i pris!



Charmtrollet



Nya bruna dressen, så söt i den!



Mellanmål. Smörgås med leverpastej o bananbitar.

Ikea & Spindelmannen

Idag har vi haft en jätte trevlig dag! Vid lunch åkte jag o Agnes till ikea för att möta upp Sara, Hjalmar o Klara. På ikea åt vi lunch och kollade runt lite.... Handlade lite saker: En kökslampa, nya glas, barnsäkringssaker bla. Efter ikea åkte vi hem till Sara och där åt vi sen en god lasange efter att Adam o Jonas kommit hem från jobbet.

Lite bilder från dagen:



Nya glasen, köpte 12 st för 100:-



Så skönt att ha en kökslampa ovanför bordet!



Idag har vi även träffat spindelmannen!!



Agnes busar o kryper



Igår hade Agnes besök av Saris syskonbarn Ukko som är 6 månader. Det var väldigt spännande när det kom en bebis som började leka med hennes leksaker :-)


Busunge

05:20 piiiip. Den tiden har Agnes vaknat nu några dagar.... Vill helst att hon ska sova till 06 i alla fall, men det vill inte hon. Innan hon började krypa var det lite lättare för då kunde man ligga o slumra en stund och hon låg snällt brevid o "pratade". Men inte nu... hon kryper på mig o Jonas, drar mig i håret och om man inte är uppmärksam skulle hon nog även krypa ur sängen. Så idag fick vi sätta tillbaka sidan på spjälsängen som vi haft borttagen ett tag. Som ni ser på kortet börjar hon resa sig upp med, fast bara på knäna än så länge.



Idag gick jag in i vecka 13. På två dagar nu har jag klarat mig från att kräkas på morgonen, så det verkar som illamående är borta nu, SKÖNT!

Imorgon ska jag jobba och Jonas ska iväg på svensexa kl 9 imorgon bitti så Agnes farmor Harriet kommer hit och är med Agnes tills jag kommer hem från jobbet. Det är bra att träna lite, för den 30 augusti ska vi på bröllop och då blir vi borta hela eftermiddagen och kvällen.

Äggröra

Idag har vi provat ett nytt mellanmål. Äggröra. Det var första gången idag som Agnes smakade på ägg. Det var poppis! Gjorde äggröran med mjölk och smör i... Vid sidan fick hon lite smörgåsbitar med leverpastej på. Hon har inte riktigt lärt sig pincettgreppet än, men det är på gång. Pekfingret har hon hittat i alla fall, hon petar o känner på allt :-)








Babysim

Igår började babysimmet. Jätte skoj att komma igång med det igen. Agnes blev så glad när vi gick i vattnet. Hon sparkade med benen så vattnet skvätte högt! Numer är det bara en gång/vecka, men det känns som det räcker.

Idag har vi varit hemma hos Erica o bebben i magen. Om ca en vecka ska Erica o Magnus bebis födas, om h*n tänker komma som planerat. Erica hade lagat lax till lunch, jätte gott! Till efterrätt hade hon bakat kladdkaka, min favorit!

Lite närbilder på världens sötaste!






Vecka 12

Idag var vi på nytt ultraljud. Det gick jätte bra! Bebisen var så långt gången som vi räknat på... Vecka 12 (11+3). Så det blev fel mätt på förra ultraljudet vi gjorde. Så nytt beräknat datum är torsdagen den 26 februari 2009.


Söndagsmiddag

Idag har vi varit på söndagsmiddag hos Jonas föräldrar. Åt jätte god mat. Här är lite bilder på barnen från middagen. Numera kan även lilla Klara som snart blir 4 månader sitta med vid bordet.








Här kommer kort på Agnes i hennes nya fina kläder som jag köpte på rean...






Små söta mocchasiner!


Nytt

Ny bakgrund och nytt typsnitt... Ska det få min blogglust tillbaka? Jag tror den kommer snart, nu när hösten börjar närma sig. Åh när mitt illamående gått över. Nu är det bara några dagar kvar till u-ljudet. Ska bli spännande!

Agnes kan nu krypa om än lite osäkert så kryper hon... Hon blir lite feg ibland, särskilt när hon försöker krypa på golvet. I sängen kryper hon som bara den. Där landar hon mjukt! Nu syns två små vita fläckar i överkäken så det är nog två små tandbissar på väg där också. Sista veckan har hon nog gått in i en utvecklingsfas för hon har sovit sämre på nätterna och har svårt för att somna på eftermiddagarna. Hon vill inte heller vara själv en sekund ens. Går jag tex ut i köket så skriker hon. Så hon får följa med hela tiden när man ska göra något... Men så här har hon varit tidigare och man vet ju att det går över.


Tänkvärt!

Själv är jag av uppfattningen att man kan inte skämma bort ett barn med för mycket närhet och trygghet. Det är väl inte många som lever kvar i den gamla skolan längre då man sa att skrika är bra för lungorna. Här är en bra liknelse tycker jag:

Tänk dig att du är törstig. Ibland får du ett glas vatten. Ibland får du ingenting, din törst släcks inte. Du tvingas att vänta tills nästa gång någon bestämmer att du kan få ett glas vatten. Du blir väldigt nervös och frustrerad. Du börjar att konstant fråga efter vatten, även när du inte är törstig, eftersom du inte är säker på att du kommer att få något vatten när du är törstig. Du blir osäker när du inte har vatten tillgängligt. Du blir så upptagen med att se till att du har tillräckligt med vatten att du är oförmögen att tänka på något annat.

Tänk dig nu det motsatta scenariot. Du är törstig. Du får omedelbart vatten, så mycket du behöver för att släcka din törst. Du blir tillfredsställd och kan fortsätta med det du höll på med utan att oroa dig. Du känner dig försäkrad om att vatten finns i överflöd och att du kan få när helst du behöver. Du känner dig trygg i denna vetskap och den fysiska närvaron av vatten är inte nödvändig. Du känner dig bekymmersfri och kan ägna din energi åt andra aktiviteter.

Tänk dig nu dessa två scenarion med ditt barn och hans behov av fysisk närhet och kroppskontakt."

RSS 2.0