Nyårsafton!

Ikväll ska vi hem på nyårsmiddag hos Niklas och Emelie. Danne och Jossan kommer dit också. Det är grabbarna som ska laga maten ikväll. 4-rätters dessutom så det ska bli spännade *L*.
Min förkylning börjar bli bättre och vad det verkar så har inte Agnes blivit smittad, inte än i alla fall.... Hoppas hon klarar sig!

Tog lite kort på vår älskling igår! Hon är så söt när hon gör sina miner! Har läst att bebisar blir lite vindögda när de koncentrerar sig att titta på något....

image105

image106

image107

image108


Sjuk...

Idag är jag sjuk... Har haft lite ont i halsen de senaste dagarna. I natt har jag blivit rejält förkyld också.... Hoppas inte jag smittar Agnes. Tror hon kanske är lite täppt i näsan, det låter så. Hon är inte varm och hon äter bra så jag tror inte det är någon fara. Har sköljt hennes lilla näsa med lite koksaltlösning i morse för att lösa upp ev förkylning.

Så idag bli det bara att vara hemma o vila för mig o Agnes.

image104

BVC


Idag är Agnes 23 dagar gammal.

Vi kom nyss hemfrån bvc. Har varit där för vägning idag. Agnes har ätit jätte bra och gått upp massor i vikt!!
Ny vikt: 4010 gram


 

Julafton

Julafton firade vi hos Jonas föräldrar. Glömde såklart ta kort när tomten kom men här kommer lite bilder på barnen när de leker med sina julklappar...


image96


image97


   

Julshopping

Idag har jag o Agnes varit på stan o handlat julklappar. Gick hemifrån och ner till kungsgatan, sedan tog vi vägen genom Haga hem. Hon är så snäll. Sov hela tiden i vagnen. När vi kom hem vaknade hon direkt o ville ha mat :-)

Fick 2 böcker som jag beställt från bokus igår. Den ena heter Somna utan gråt och den andra Växa och upptäcka världen - sju utvecklingssprång under barnets första levnadsår. Så nu har jag lite o läsa samtidigt som jag ammar Agnes.




Lite bilder när Agnes ligger på filten.....

   



Kompisar

Idag har jag o Agnes haft besök av Angelica o Neo. Angelica hade med god thaimat. Skönt att få färdig lunch o slippa tänka på det! Sedan fick Agnes en jätte fin body med tuffa byxor o strumpor till!

Lite kort på Agnes o Neo. Det är ca 4 månader mellan dem.... Agnes vill gärna "hålla" på nappen, hon har alltid händerna så när hon suger på nappen. *L*

  

Agnes tränar

Agnes ligger en liten stund varje dag på mage för att träna. Hon orkar lyfta nacken en liten bit och även vända på huvudet. Idag klarade hon att sitta också!! Klicka på bilderna så blir de större....

  

  

Agnes 14 dagar!!

I kväll blir Agnes 14 dagar gammal!

Idag har vi varit på bvc igen. Agnes äter och växer fint. Naveln ser bra ut o kommer nog snart ramla av trodde sköterskan.
Vikt: 3760 gram

Idag är Jonas sista pappa-dag så från imorgon får jag o Agnes klara oss själva... tråkigt. Men i morgon får vi besök av Angelica o Neo så helt själva blir vi inte!

Förresten, nu har jag bara 1 kg kvar till den vikten jag hade innan jag blev gravid! Så på bara 2 veckor har jag tappat över 15 kg!!! Men jag hoppas inte vågen stannar nu för jag hoppas på att gå ner mer.

Ska ta lite kort på Agnes sedan o lägga upp....

3:e Advent

 

 


Update

Just nu ligger Agnes och sover i sin vagn. Hon är nog världens snällaste bebis, tycker jag o Jonas i alla fall. De senaste nätterna har hon ätit sista målet runt midnatt sedan sover hon ända fram till morgonkvisten, ca kl 6-8 tiden. Så länge hon går upp i vikt behöver vi inte väcka henne för att äta på natten tyckte vår bvcsköterska. I veckan som varit har vi varit ute och gått 1 timma varje dag med Agnes. Det gillar hon, då sover hon gott!

I torsdags var vi på BVC för första gången. Hon har gått upp bra i vikt, 3685 gram vägde hon. Så nu är hon snart uppe i sin födelsevikt igen. Nästa vägning är på tisdag.

Lite kort från i veckan.....



image75

image76

Nybadad

Lite kort efter badet, var lite svårt att ta när hon badade.... Nu ligger Agnes o sover i famnen. Somnade gott efter ett bad och lite mat!

image72

image73


Storkenmottagningen

Idag har vi varit på Östra för att ta lite kontroller på Agnes.

- Vi började på hörselscrenningen, där hennes hörsel testades. Den var bra!
- Sedan fick vi väga henne. Hennes nya vikt var idag 3540 gram så hon har gått upp sedan i fredags då hon vägde 3460 gr.
- PKU-provet togs på handryggen. Agnes reagerade inte ens när det stack till! Hon var jätte duktig!

På torsdag har vi fått tid till BVC för första gången. Hoppas vi får en bra bvc sköterska!

Ikväll ska Agnes få bada för första gången, hoppas hon gillar det. Ska försöka ta kort......

Sover

Nu sover Agnes i sin vagn för första gången. Har varit lite svårt att få henne att ligga själv innan, hon vill gärna ligga i famnen hela tiden. Men idag var hon så trött så hon somnade direkt när vi lade ner henne i vagnen. Sitter nu och väntar på att hon ska vakna så jag kan ge henne mat. Efter det har vi planerat att gå ut och gå en liten stund med Agnes.


Agnes 4 dagar gammal

Om ca två timmar blir Agnes 4 dagar gammal. Här kommer lite kort som vi tagit under kvällen. Idag har vi haft besök av Pappa, Ann-Catrin o Kicki som hälsat på Agnes för första gången. De tyckte hon var jätte söt! Under kvällen har även Claes o Paola varit här.

Vi har fått massor med fina kläder och saker till Agnes av alla. Tack för det säger Agnes!

image68

image69

image70

Agnes är här!!!

I tisdags den 4 december kl 23:26 föddes Agnes på Östra sjukhuset.
Hon vägde 3710 gram och var 49 cm lång.

I tisdags vid lunch åkte jag till Östra för kontroll. Misstänkte nämligen att det läckte fostervatten. Efter en del undersökningar så visade det sig att det inte fanns så mycket fostervatten kvar hos Agnes, så doktorn ville jag skulle läggas in och att förlossningen skulle sättas igång under eftermiddagen. De prover som togs visade i alla fall att Agnes mådde bra, trots för lite fostervatten. Så Jonas åkte från jobbet och fick åka förbi hemma och hämta BB-väskorna.

Klockan 16:00 när Jonas kom så startade dem droppet  med väkstimulerande medel. Efter redan en timma började verkarna sätta in. Kände först lite molande smärta nertill i magen, denna smärta ökade sedan successivt men höll sig hela tiden på samma ställe. Ca kl 19 började det bli jobbigt så då började jag med lustgasen. Vid 19:30 hade jag öppnat mig 5 cm och hade ont, så jag frågade om vi kunde prova sterila kvaddlar. Fick då sterilt vatten inlagt under huden på 4 ställen där jag hade ont. Detta lindrade något.... Redan vi 21:30 hade jag öppnat mig 9 cm och strax efter det började krystvärkarna komma. Det var mycket bättre än de andra värkarna. Fortsatte använda lustgasen och kl 23:26 så kom Agnes!

Jonas var med hela tiden och stöttade mig. Sedan klippte han navelsträngen på Agnes.

image64

Agnes 1 timma gammal

image67

Agnes 1 dygn gammal

1 december

Ja så var det äntligen december! Här i Göteborg har inte julstämningen infunnit sig än i alla fall... Ute regnar och blåser det. Hade gärna fått ligga ett fint vitt vintertäcke på gatorna istället för detta rusket.

Men skönt att det är helg i alla fall, då är Jonas hemma och jag slipper vara hemma själv. Igår var Karin och Kicki här och hälsade på, alltid kul o få besök!

Hoppas mina kollegor hade en trevlig fest igår. Som ni vet kunde jag inte vara med. Idag mår de väl som de förtjänar :-)

Här kommer nog en sista bild på tjock magen, för nu är det bara 8 dagar kvar!!!!

image63

RSS 2.0