I väntans tider....

11 dagar kvar.... Har drabbats av någonslags initiativlöshet som jag aldrig haft innan. Är rastlös, men orkar ändå inte göra något. Att gå ut är inget kul, har ingen jacka eller skor som passar längre. Går i samma kläder hela dagarna. Som tur är fick jag en fin mamma klänning av Sari som jag kan variera med om jag vill vara lite fin.

Idag har jag i alla fall påbörjat något... Har fyllt nya tv-bänken med cd-skivor och dvd filmer som vi haft i en flyttlåda. Sedan har jag städat ur en garderob i gästrummet där jag ska flytta in alla verktyg som vi har i bebisens rum. På så sätt blir det plats för bebisens kläder.

Putsa fönstren borde jag göra, men det är inget skoj... Vi har köpt tätningslister till fönstren som vi ska sätta dit då det drar en del från fönstren. Hoppas det hjälper!

SÅ nu har jag fått klaga lite!

Mia & Klara

Har alla sett denna komediserie, Mia & Klara? Tycker den var grym i alla fall. Gick på SVT nyligen. Mia Skäringer är från Kristinehamn, precis som jag :-) Här är en av de bra sketcherna!



Bio & Bowling

Igår var jag o Jonas och såg den nya filmen American Gangsters. Den var verkligen sevärd! Den handlade om Frank Lucas (Denzel Washington), en småtjuv från Harlem som under 1970 talet tar sig upp genom gangsterhierarkin och skapar sig ett brottsimperium. Richie Roberts (Russel Crowe) är polis och försöker stoppa honom.

Efter bion mötte vi upp Claes o Paola och spelade lite bowling! Det gick bättre än jag trodde att spela bowling med stor mage. Lyckades slå en del strikes!

image62

Julgodis

Nu har jag provat på att laga lite eget julgodis. Knäck och chokladkola är favoriterna så dem har jag försökt mig på att tillaga. Knäcken blev inte alls bra, den kommer nog inte ens stelna om jag ställer den i frysen... Testade ett recept där man skulle göra den i micron, men det funkade inte. Ska göra om det i morgon o då tänker jag koka den på spisen. Chokladkolan blev jätte god!!!! Den gjorde jag på spisen. Så nu väntar jag bara på att den ska stelna som man kan skära upp den o linda in i smörpapper. MUMS!

Så nu mamma behöver du inte skicka julgodis på posten längre för nu kan jag ju laga själv!


image61

Besök på MVC

Idag har jag varit hos barnmorskan igen. Fick göra u-ljud idag igen för att se att h*n låg med huvudet ner. Å det gjorde  h*n, hon trodde h*n hade fixerat sig nu med. Idag sammanställde vi även hur graviditeten har varit. Sedan skrev vi ner i journalen om jag hade några särskilda önskemål inför förlossningen. Det enda som jag kände var viktigt är att vi får ett enkelrum så Jonas kan få stanna kvar han också. Smärtlindring osv har jag ingen uppfattning om än... Det får vi ta efter hand. Så nu är det bara att vänta på att bebisen vill komma ut.

I veckan har vår fina tv-bänk kommit! Tack Karin för hjälpen att skruva ihop den! Ska bara hitta någon fin blomma att ha på den också....



Fina amaryllisen!


Den gamla Anna

Hittade ett gammalt kort i datorn.... Det var tider det. När vi hade tjejkvällar o gjorde oss iordning innan vi gick ut. Saknar det när man sitter hemma i soffan med svullna fötter o bara får på sig ett par vinterkängor som man inte ens kan knäppa....

image58

Måndag...

Idag fick jag lite gjort trots allt.... Trodde att jag skulle växa fast i soffan, men då ringde Camilla och ville jag skulle följa med henne o handla. Först åkte vi o köpte nya vinterdäck till hennes nya bil. Sedan var vi på Willys och ÖB...

I morgon blir det frukost med Sari och sen ska jag träffa Karin. Så morgondagen är bokad den med! Onsdagen är ännu obokad. På torsdag ska jag till MVC o träffa barnmorskan, det ska bli skoj! Tror magen har sjunkit nu så det ska bli spännande o se om det stämmer.

Nu blir det snart tortilla wraps i ugn... gott!

Vecka 38!

Du har gått 259 fulla dagar av 280 
Du är i vecka 38 
Du har gått 37 fulla veckor och 0 fulla dagar (v37+0) 
Du är i 9:e kalendermånaden 
Du är i trimester tre 
Du har 21 dagar kvar till förlossning

I vecka 38 är medelkroppslängden  50 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 3200 gr. Huvudets omkrets är 34,8 cm. Ditt barn är nu redo för ett liv utanför livmodern. Visste du att det är barnet själv som bestämmer när det ska komma ut, graviditetslängden finns programmerad i barnets arvsanlag. Lungorna är fyllda med vätska fram till födelseögonblicket då vätskan pressas ut för att ersättas med luft. 

image57


15 november

Idag har jag o Angelica varit o ätit god lunch, sedan åkte  vi en sväng till Allum. Hittade lite fina kläder till bebisen som jag inte kunde låta bli o köpa.

  

Nu på kvällen har jag o Jonas varit på informationsträff på Östra Sjukhuset. Där var en föreläsning om hur förlossningen fungerar och lite praktiska råd inför den. Vi har bestämt oss för att åka till Östra i första hand. Är det fullt kan man bli hänvisad till Mölndal, hoppas det inte är fullt när vi ska åka....

Bloggeliblogg

Idag har jag känt mig pigg och glad! De sista dagarna har jag varit lite trött o så, men det var som bortblåst i morse när jag vaknade. Idag har jag varit på uppfräschning. Vid lunch var jag på Salong Mouline Rouge där jag började med fotvård i 60 min, därefter nopprade jag ögonbrynen. Prisvärt, endast 350 :- för allt! Sedan bar det iväg ner på stan där jag träffade syster Kicki. Hon fick äran att gå med o köpa en amningsbh. Så nu har jag en fin sån också!

I helgen har mamma varit o hälsat på. I lördags var vi på Allum o handlade lite. På kvällen åt vi älgstek som jag lagat, det var gott!! Dagen efter fyllde vi frysen med nybakat! Senare på söndags kvällen åt vi god kalopsgryta hemma hos Jonas föräldrar.     

 


Imorgon blir det lunch med Angelica o lilla Neo.


 

Kakelmästaren!!

Min älskling jobbar o jobbar! Blir jätte fint med nya kaklet i köket!

 

Nya köksbordet!

Titta vad fint det nya bordet blev i köket! Ska bara hitta någon fin duk att ha på också. Den fina Kosta Boda skålen har vi fått av Jonas föräldrar. Har varit och tittat på vad vi ska ha för matta i köket. Det är ju inne med plastmattor igen så jag funderar på Horredsmattan. Den tror jag skulle passa. Har bara inte bestämt vilken färg vi ska ha än. Designen på mattan jag gillar bäst är Anemone. Klicka på länken så får ni se olika varianter av Horredsmattan. Horredsmattan


image49

Hemmafru

Idag har jag pysslat i hemmet.... igen. Orkar inte göra så mycket annat heller för den delen. Ser fram emot i eftermiddag då vi ska kolla på köksbord och kakel. Hoppas vi hittar något fint!

Idag har jag:
- Tvättat
- Sytt upp gardinerna till köket
- Putsat fönstren i köket
- Börjat förebereda BB-väskan! Svårt att veta vilken strl jag ska ta med till bebben. Har lagt fram lite olika storlekar, kan ju vara bra och ha med lite ombyte också om man blir kvar i 2 dagar.


Köksmöbler

Hittade precis det köksbord vi tänkt oss på Dukas hemsida nu...
Så vi tänkte åka till Frölunda Torg imorgon eftermiddag och köpa det om det finns kvar.

Vad tycks? 2800:- för ett bord med 4 stolar....


 

Vecka 36, 35 dagar kvar!!

Nu kan man börja räkna ner tycker jag!

Var hos barnmorskan idag. När jag kom dit fick jag reda på att min barnmorska är sjukskriven. Det var trist, men den nya verkade helt ok hon också. När hon skulle känna om bebisen var fixerad så hade hon svårt att känna det så jag fick göra ett u-ljud. U-ljudet visade att bebisen låg med huvudet neråt. Det gjorde h*n förra gången med. Så troligtvis är h*n fixerad nu, det känns så också...

SF-mått: 35 cm
Hjärtljud: 152 slag/minut
Blodtryck: 120/65
Blodvärde: 126 (skönt, för jag har inte ätit mina järntabletter. Det behövs inte nu heller när blodvärdet var så bra)
Vikt: +10 kg

image44

Pyssel

Denna veckan har varit mycket lugnare, skönt fast kanske lite tråkigt också. Trots att jag är ledig och kan sova hur länge jag vill så vaknar jag såklart pigg redan vid 8 tiden på morgonen. Men att äta frukost och läsa igenom GP tar sin lilla tid. Sedan kollar jag igenom alla mina dagliga sidor på nätet och det tar en stund det med. Så vid elva tiden brukar jag komma igång.

Igår och idag har jag invigt nya tvättmaskinen i lägenheten med att tvätta alla bebiskläder och lakan. Har hört att man ska tvätta bort alla kemikalier. Idag har jag satt på spjälskyddet runt sängen och även bäddat den. Det blev jätte mysigt! Fattas bara en liten bebis där i nu!

Känns som det mesta är förberett och nu går man bara o väntar på bebisen. Fast riktigt än får den inte komma, är i vecka 35 (34 + 4) nu så h*n får inte komma förrän tidigast vecka 38. Det vi har kvar att handla innan är en bilbarnsol. Har sett att man kan hyra på NTF i 9 mån för 300 kr. Tror att vi kanske hyr en där. Ny kostar över 1000:-

I eftermiddag ska jag i alla fall få vara lite social. Ska träffa Erica på en fika!

image43

RSS 2.0