Våfflor & Öppna Förskolan

Idag har vi haft en riktigt härlig dag! Vi vaknade vid 7 och låg o myste en stund innan vi gick upp. Sedan gick vi på promenad i Slottskogen med Lovisa o Lilly. Vi gick en sväng innan vi skulle hem till Maria o Samuel som bor i Änggården. Väl där bjöds det på våffelfrukost! Jätte gott, det var länge sedan man åt det... Vid lunch gick vi allihop till öppna förskolan i Vasa där det var sångstund o träff med massa andra bebisar. Jätte bra ställe, så dit måste vi gå igen!

Igår var vi i Ullared och handlade en hel del! Bland annat denna gåstolen till Agnes. Men hon var mest intresserad av att äta på den :-)

image204

image205

image206

image207

Babysim

Idag har vi varit på babysim. Agnes var så duktig! Vi badade bara i ca 10-15 minuter för att dem ska vänja sig och inte bli för trötta. Som tur var så var Kicki med o hjälpte mig, det hade nog varit krångligt och vara själv. Men på söndag ska Jonas med!

image200

image201

image202

image203

Påsk

På Långfredagen var vi uppe i skogen i pappas jakt koja. Där träffades all släkt från pappas sida och vi grillade älgkött och fikade. Agnes var populär! Hon var så snäll, hon sov mest. Hon är väl inte van vid så mycket frisk skogsluft så hon blev alldeles färdig. Men jag tror hon tyckte det var skoj!
På påskafton var vi hemma hos mamma o åt påskmat, det var gott! Sedan åkte jag, Jonas, Nina, Kicki o Agnes till Göteborg. Borta bra men hemma bäst! Vi betalade för Frölunda-Färjestad matchen via webb-tv och kopplade datorn till tv:n så vi kunde se matchen.

Vilken tur att vi tog med boken till Kristinehamn. Hon ville "läsa" hela tiden :-)

image197

image198

image199

Promenad i Slottsskogen

Idag har varit underbart väder! Solen skiner och det är inte särskilt kallt heller. Så jag o Agnes har varit ute i Slottsskogen o gått i 1,5 timma idag. Sen när vi kom hem så har vi busat o lekt. Att vara mammaledig är inte särskilt jobbigt, hur skönt som helst tycker jag!

Nu har Agnes börjat läsa också :-)

image194

image195

image196

BVC

Idag har vi varit på bvc. Det blev ingen spruta idag. Sköterskan tyckte vi skulle vänta minst en vecka eftersom vi tog det andra vaccinet i fredags. Så vi har fått ny tid till nästa fredag. Istället pratade vi om smakportioner, vad man ska tänka på osv. Vi har tänkt börja med 1-2 tsk potatispure till lunch (ca kl 12) första veckan. Sedan ska man även börja introducera gluten, så då blir det  några teskedar havregröt också på eftermiddagen (ca kl 17). Sedan bygger man på maten försiktigt så att hon vid ca 5-5,5 månad klarar att äta en hel måltid. Detta för att magen ska hinna vänja sig vid mat. Ska bli så spännade! Lördagen den 5 april blir första dagen att prova, då får vi filma :-)

Vikt: 6900 gram
Längd: 62 cm
Huvudomf: 41 cm

Ikväll har vi varit hos Sara, Adam o Hjalmar för Sara fyller år idag. Vi fick god fisksoppa och till efterrätt blev det chokladtårta! Nu är det bestämt att nästa onsdag åker vi till Ullared. Det ska bli skoj, ska dock inte handla lika mycket som sist :-)

Magträning

 


Idag har jag beställt första o andra mosboken från bokus. Det är en liten kokbok till bebisar. Nu är det bara ca 2 veckor kvar tills vi kan börja med smakportioner. Det ska bli så spännande!

image193

Snöstorm

Idag är så trist väder...Men Agnes och jag har i alla fall varit ute på en PULS-promenad. Agnes sov så gott i vagnen medans jag fick massa snöblandat regn i ansiktet :-)
Har inte vägt mig idag för jag vill inte veta.... Har fuskat hela förra veckan, med maten... För tränat har jag i alla fall gjort. Ikväll blir det powerbox, då ska Sari följa med mig! Nya mattag efter påsk har jag bestämt!

Nu har vi vänt på babyselen, hon är för nyfiken för att sitta vänd mot mig.

image192


Till Catrin, här är receptet på köttfärsfyllda auberginer:

2-3 st auberginer
400g köttfärs
1 gul lök
500 gr krossade tomater
1 paket mozarella
salt o peppar

1. Dela och gröp ur auberginen och skär köttet i tärningar.
2. Stek tärnad aubergin och lök i smör några minuter. Ta upp grönsaksfräset och stek köttfärsen  tills den blir smulig. Salta och peppra. Rör ner grönsakerna och tomatkrossen.
3. Låt allt koka ihop några minuter. Fyll auberginehalvorna med färsen. Skiva över mozarella och gratinera i ca 15 minuter i ca 200 grader.
4. Servera med babyspenat, paprika och rödlök.

Pneumokockvaccin

I dag har Agnes fått sin första vaccinspruta. I förmiddags var jag o Agnes på järnhälsan och tog den. 760 kronor per spruta kostar den o den ska tas vid 3, 5 och 12 mån. Detta är ett nytt vaccin som kommit. Dem har infört det i vaccinationsprogrammet för barn i Sthlm än bara. Vi andra i övriga Sverige får betala för den... konstigt tycker jag. Men men en viktig spruta att ge, så det är bara att betala :-)Här kan ni läsa om den! http://www.prevenar.se
Agnes skrek till en stund när hon fick sprutan, men sen var hon glad igen. Än så länge verkar hon inte fått några biverkningar av den. Hon fick supp. panodil i förebyggande syfte så det kanske inte blir nåt heller...  Nästa vecka ska hon få den vanliga vaccinsprutan av bvc.

Idag vid lunch var vi ute med mamma-gruppen och gick promenad i Slottsskogen och åt lunch på Villa Belpark, det var trevligt!

Agnes i söt klänning:

image190

Här sover hon gått på förmiddagen efter sprutan:

image191

Gåstol

I dag har jag o Agnes varit hos Angelica & Neo i Mölndal. Angelica bjöd på en jätte god kycklingsallad! Agnes fick prova Neos gåstol, o den gillade hon mycket! Så en sådan måste vi inhandla!

Sedan tog vi en PULS-promenad hem, det tog 1 timma och 20 minuter att gå ifrån Angelica o hem. Snart ska jag gå iväg och träna ett powerbox pass. Det ska bli skoj!

Här är Agnes i gåstolen:

image189

Tränar på att greppa

I dag har Agnes tränat för fullt. Lyckades hålla i leksaken en liten stund till slut! Efteråt var hon helt färdig, vilket ni ser på sista bilden :-)

image184

image185

image186

image187



I dag har jag o Agnes haft en trevlig dag med Sara (Jonas syster). Vi var på saluhallen Briggen och åt lunch, fisksoppa! Vi pratade också om att åka till Ullared snart. Det ska bli skoj, var länge sedan jag var där nu.

Helgen i Kristinehamn var inte så lyckat viktmässigt. Har gått upp +0,2 kg... Men idag har jag gått ny PULS-promenad så det ska vara borta till nästa vecka!

Måste visa Ann-Catrin mina fina köttfärsfyllda auberginer som jag gjorde igår. Fick det i söndags hos pappa o AC. Tyckte det var så gott så jag var tvungen att prova att göra det jag med!

image188

Kort från resan

Agnes morfar och gammelfarmor

image178

Agnes mormor

image179

Agnes sover gott på tåget

image180

Jag o Agnes

image181

Agnes, knubbis!

image183




Kristinehamn

Fredag:
Kl 11:00 steg jag o Agnes på tåget från Göteborg. Vi hade turen att få en egen kupé! Det var först i Karlstad det blev mer folk på tåget o då var det ju ändå inte långt kvar. Agnes var så snäll på tågresan, hon sov gott med sin kudde o filt på sätet.
Kl 15:00 var vi framme! Då åkte vi direkt o hälsade på Agnes gammelmormor, hon blev så glad när hon träffade Agnes! Vi skulle egentligen åkt o hälsat på henne i dag igen men tyvärr så ramlade hon inatt och bröt lårbenet! Så nu ligger hon på sjukhuset... Stackars mormor!

Lördag:
Vid lunch gick jag, Agnes o Agnes mormor ner tll stan. Fick köpa mer näsdroppar då Agnes fortfarande är ganska täppt i näsan... Sedan kom Agnes morfar och vi gick och hälsade på gammelfarmor och tog med henne ut på lunch. Senare på eftermiddagen åkte  vi hem till Långerud och fikade.

Söndag:
Idag kommer min moster Siv o mammas vän Karin hit på lunch. Ikväll ska vi sova hos pappa o Ann-catrin! Vi hade sån tur att pappa ska till Göteborg imorgon så vi kan åka med honom hem!

Nu längtar jag o Agnes hem! Vi vill hem till Jonas!

Bilder från helgen kommer upp på bloggen när vi kommit hem...

Agnes första resa!

I morgon ska Agnes få åka tåg för första gången. Vi ska åka o hälsa på i Kristinehamn. Vi har många vi ska träffa i helgen! Har skrivit en lång lista på alla saker vi ska ha med oss. Hoppas jag kommer på tåget med barnvagn, bilstol och en hel del packning! Som tur är går tåget hela vägen, så jag slipper byta i alla fall.

Ett tag trodde jag kanske vi skulle bli för sjuka och inte komma iväg. Idag mår Agnes bättre, hon är fortfarande ganska så förkyld men hon har ingen feber. Hon hade lite feber, 38 grader, i förrgår kväll. Men det var borta nästa morgon.

Grattis Agnes!

I dag fyller Agnes 3 månader! Grattis!

Men lilla Agnes har blivit förkyld inatt, men har ingen feber i alla fall. 
Så det har varit lite gnälligt hemma idag...

Måndag igen

Jag börjar känna mig lite bättre nu. Har inget halsont kvar, är bara förkyld. Många i föräldragrupen verkar vara lite snörvliga dem med, så vi verkar ha smittat varandra. Stackars Lilly (läste på hennes blogg) hade 39,3 i feber häromdagen. Hoppas hon mår bättre idag! Agnes verkar ha klarat sig... kanske lite förkyld bara, lät lite täppt i morse. Får se hur det utvecklar sig.

Min viktminskning fortsätter! Denna veckan -1 kg (totalt 2 kg)!!!

Kort från helgen

Här ligger Jonas o Agnes o myser och tittar på vasaloppet!

image174


image175




Här busar Agnes på skötbordet. Fiskarna från ikea är jätte poppis, dem pratar o skrattar hon alltid med!

image176

image177


Sjuk igen...

Började få ont i halsen igår, o idag har jag blivit täppt i näsan också! Har inte tid att vara sjuk, ska ju gå mina PULS-promenader. Har bara gått 3 ggr denna veckan, hade tänkt att gå i helgen men det går inte nu. Hoppas bli frisk snart!


RSS 2.0