Härlig höstdag

Idag är en riktig höstdag. Löven är bruna på träden och solen tittar fram. Jag o Agnes har varit ute några timmar i dag. Först tog vi oss en promenad innan babysimmet. Sedan åt vi lunch på vårt stammis café. Efter lunchen gick vi till lekparken och gungade och tog efter det en promenad till.

De senaste gångerna på simmet har Agnes tränat att simma med armkuddar. Idag kunde hon simma helt själv med dem. Hon parerar upp jätte bra om hon kommer med ansiktet framåt i vattnet. Jätte duktig!

Lite bilder från dagen:






3 nya tänder!!

Igår när jag o Agnes busade såg jag 3 nya tänder till på henne! Det bara ploppar ju upp, nu har hon 8 st sammanlagt. Fyra uppe och fyra nere. Förr förra veckan var vi på tandinformation på bvc. Efter det har vi börjat med att borsta med tandkräm varje dag. Innan lekte vi mest med tandborsten. Tandborstningen fungerar jätte bra!

Detta är viktigt att så länge som det är möjligt skjuta upp att barnen får kariesbakterien. Helst till innan 2 år för att behålla en bra tandhälsa. Hur gör man det då? Här är några tips från tandfröken:

- Borsta tänderna morgon och kväll. Särskilt efter vällingen på kvällen.
- Ej ge sötsaker.
- Vill man ge sött så ska man ge det i samband med en måltid, till efterrätt tex.
- Ej småäta. Bra att ge smörgåsrån eller majskrokar om dem vill ha nåt att tugga på.
- Ej stoppa barnets napp i din egen mun och sedan in i barnets mun, då för man över sina kariesbakterier till barnet.


Kan tillägga att det är inte lika lätt att blogga längre... Agnes kräver mycket mer tillsyn nu när hon kryper runt och ställer sig upp ÖVERALLT. Så därav minskningen av mina blogginlägg. På kvällstid skulle man kanske kunna blogga. Men Agnes somnar mellan 19-20 och jag själv mellan 21-22. Så den tiden är det skönt att bara slappa i soffan...


Stora Ultrajudet

Igår var vi på Östra sjukhuset och gjorde det stora u-ljudet. Bebisen mättes för att se att allt såg ok ut. Barnmorskan tyckte h*n såg helt normal ut. Vi fick även ett nytt datum för beräknad förlossning, så isället för 26 feb är det nu 2 mars. Så idag är jag i vecka 17 (16+0).




Jag har jobbat hela helgen + måndag så igår kväll var jag så trött att jag o Agnes somnade ihop klockan 19:45. Sedan har vi blivit sjuka också... Både Jonas o jag har ont i halsen. Vet inte om Agnes har det också, hon har ingen feber i alla fall. Så troligtvis hoppar vi  över babysimmet idag...


Kan själv

I dag blev det spaghetti och köttfärsås. I slutet ville hon äta själv som ni kan se på bilderna.











p.s Nu stor nya bilen i garaget :-)

Ny Bil!!!!!!!

Idag har vi hittat vår nya bil! En peugeot 307 xr 1,6 kombi -02. Det är egentligen en nästa likadan bil som vi hade fast en kombi, samma färg också! Vi är jätte nöjda. Vi sålde vår för 48.000:- och köpte denna för 51.500:- Känns som en bra affär. Imorgon kommer säljaren hit med bilen och vi betalar med en postväxel.

Här är kort på en likadan modell fast en -04:a


Här har det hänt grejer

Ja i torsdags var Sara, Hjalmar o lilla Klara här och hälsade på. Vi var i saluhallen och åt lunch medans dem små sov i vagnarna. På eftermiddagen kom farmor Harriet och hälsade på en stund också.  Jätte trevlig dag!

Jonas tränar på att ta hand om två små :-)



Sara berättade att nu har lilla Klara börjat att sova i sitt eget rum, då tänkte vi att då måste ju Agnes med börja göra det :-) Så på fredagen åkte jag o Agnes till ikea och köpte lite saker till Agnes rum. En rullgardin, en nattlampa, och en gosekossa! Fredag kvällen ägnade hela familjen, även Agnes, till att inreda så att hon kunde sova första natten i hennes alldeles egna rum. Det har funkat jätte bra hela helgen. Även när hon vilat på dagarna.








Igår var vi ute och åt på La Sombrita. Det var första gången sedan Agnes föddes som vi var ute tillsammans och åt en god middag. Agnes var också med såklart. Fast hon fick nöja sig med spaghetti med mozarella och tomat. Vi åt kolgrillad fläksfilé. Jätte gott!

Idag är bilen SÅLD! Fast vi har inte fått betalt än. Dem hämtar bilen imorgon och betalar med en postväxel. Så skönt att nu kunna få köpa en större bil.

Imorgon ska jag jobba igen. För er som inte vet har jag sedan 1 september börjat jobba 40%. Det blir arbete varje måndag och varannan helg i snitt. Känns jätte skoj att få komma iväg och jobba lite. Samtidigt som Jonas får vara lite föräldraledig också.

Första lilla olyckan

Ja idag blev det blodspill för första gången. Agnes o jag var i badrummet, plötsligt ställer hon sig på alla fyra, fast inte på knä utan benen raka. Så hon har båda händerna och båda fötterna i golvet , men så får hon för sig att släppa ena handen för hon ska titta under mattan.... Ja då vek sig balansen, ansiktet ner i golvet och hon slog sig lite i tandköttet precis vid ena tanden i överkäken. Det kom lite blod, men det stillade vi med att blöta en handduk i kallt vatten. Den va god att suga på! Hon var inte ledsen särskilt länge.

Idag har vi haft fullt upp. Först var vi och åt lunch med Sari innan hon började jobba. Sedan var vi på Öppna Förskolan. Åh efter det var vi hemma hos Kicki och hälsade på en liten stund.



Agnes med sin kompis Vilda på Öppna Förskolan



Agnes busar



Agnes o Vilda leker

Agnes

Idag har Agnes gått en bit utmed soffan själv! Hon ska upp o stå HELA tiden. Hon är så söt. Imorgon kommer Nina från Oslo och hälsar på. Hon är den i familjen Karlsson/Johansson som är bäst av alla på att hälsa på. Ska bli skoj att ses!

Bröllopet

Ja i lördags var vi på Niklas o Emelie Nelsons bröllop. Dem gifte sig i Skansens Krona som ligger här i Linnestaden. Vi hade jätte trevligt!





Brudparet skär upp tårtan

   

Jag o min älskling

RSS 2.0