Huset

MMS

Huset


Sötis

MMS

Dags att gå ut tycker Agnes


Lunch

MMS


Idag gick jag en riktig långpromenad. Tog sedan en lunch på Oakleys medan barnen sov. Hann sedan att gå och handla innan dem vaknade. De sov i 2 timmar och 20 minuter...


Spjälsängsträning

Igår kväll var första kvällen som vi tänkte natta Siri i spjälsängen. Tycker det gick ganska så bra ändå.

Kl 21 somnade hon i spjälsängen, det tog ca 10 min. Jag satt brevid hela tiden och klappade henne lite i rumpan.

Kl 23:30 vaknar hon igen. Ammar henne då, somnar om 23:50

Kl 02:15 Vaknar hon. Ammar igen. Nu tar det en lite längre stund innan hon vill somna om. Hon hade nog hellre velat ligga brevid mig. Somnar om ca 02:45

Kl 04:30 Vaknar. Nu är jag så trött så nu fick hon ligga brevid mig o äta.

Kl 06:30 går jag upp med Agnes, Siri sover till 7:45

Måndag

Idag var vi i lekparken. Agnes äter pencillin för öronen men ville ändå ut o leka en stund. Siri sov i vagnen.







Myrorna som sprang runt på stocken var väldigt spännande!



Törstig i solen.

Sommarväder!

MMS

Sommarväder!


Go å gla'

MMS

Go å gla'


Öroninflammation

Idag åkte vi till närkauten i Kungsbacka med Agnes. Vi misstänkte att hon fått öroninflammation igen och det hade hon... Dubbelsidig dessutom. Läkaren var jätte bra och tog själv upp att han direkt skulle skicka remiss till öronspecialist. Så nu hoppas vi på att snabbt få träffa öronläkare och att hon får rör i öronen. Har läst en del om öronbarn och tydligen är det vanligt att de kan bli sena med talet pga hörselnedsättning. Hoppas det inte är så med Agnes bara... Hon säger ju inte så många ord än... bara mamma, pappa o titta.

Saft med sockersaltlösning

MMS

Saft med sockersaltlösning


Agnes sjuk

MMS

Agnes sjuk


!!!!!!!!!!!!!!

Åh blir så trött på dessa magsjukevirus! Agnes har varit dålig i magen sedan i tisdags. Dessutom kräktes hon i natt och nyss kräktes hon upp vällingen. Hon är jätte gnällig och har ingen direkt matlust... Stackars Agnes!

Ny kategori - Viktminskning & Träning

Sedan 31/3 har jag ändrat min kost samt börjat träna. Så här kommer nu en ny kategori för dem som vill följa detta. Denna gången känner jag mig jätte motiverad att lyckas med mina mål!

Numera äter jag inga kolhydrater, dvs inget ris, bröd, potatis, mjöl och allt som det kan tänkas finnas kolhydrater i. Försöker hålla mig under 20 gram kolhydrater/dag. Istället för kolhydrater har jag ökat proteinet och fettet i maten istället. Jag äter mig mätt varje dag och det är ju viktigt nu när jag ammar. Mitt mål med viktminskning är att gå ner runt 20 kg.

Status sedan 31/3:
Vikt: - 3,7 kg
Midja: - 5 cm

Som träning kör jag powerwalk ca 5 dagar/vecka. Barnen brukar sova mellan 11-13 i vagnen så då passar jag på att vara ute och gå. Igår gick jag 13500 steg under hela dagen. Mitt mål med träningen är att börja springa och om ett tag kanske springa något lopp, tex vårruset (5km) nästa år. Min kondis är noll då jag igår knappt orkade springa 400 meter!


Uppdatering

Nu är det snart bara 1 månad kvar tills vi flyttar. Vårt hus får vi inte tillgång till förrän den 25 september så i sommar ska vi bo på övervåning i Jonas föräldrars hus. Visst är det tråkigt att vi inte kan flytta in i vårt hus än, men det kommer bli jätte bra att bo hos Jonas föräldrar också. Där finns stor trädgård och en stor badstrand bara 200 meter bort. Så barnen kommer få en härlig sommar där vi kommer kunna vara ute mycket. Mer än om vi hade bott kvar i lägenheten.

Nu har vi sagt upp alla abonemang o allt sånt som ska göras innan flytten. Vi har även flyttat vårt fasta hemnummer till 3. Vi kommer alltså få vårt hemnummer till en mobiltelefon som man kan ta med sig överallt. JÄTTE smidigt! Kostar bara 69 kr/mån. Gratis sverigesamtal, gratis samtal till alla som har 3 och 69 öre/minut till övriga mobiler.

Så har Agnes blivit sjuk. Hon blev förkyld förra veckan och det sitter kvar än. Dessutom fick hon magsjuka idag... Jonas har också haft det. Siri är också lite förkyld. I natt fick jag gå upp och ge henne koksaltslösning i näsan för hon kunde inte riktigt äta för att hon var täppt. Men jag är frisk för engångs skull i alla fall! Agnes, Siri o Jonas sover så jag har lite egentid så här vid lunch, skönt!

Dem sover gott

MMS

Dem sover gott


Leklera

MMS

Leklera


Lunch i slottsskogen

MMS

Lunch i slottsskogen


En dag i Heljered

Idag har hela familjen hälsat på hos Sara, Adam, Hjalmar o Klara. Vi har haft en jätte trevlig dag med våfflor, promenad, lek och thaimat. På hemvägen tog vi en sväng förbi Eklanda och tog kort på vårt hus. Siri hon sov hela eftermiddagen så jag tog lite kort på henne nu ikväll.

















Påskhelgen

Påsken firade jag o barnen i Kristinehamn. På långfredagen hade vi släktträff i skogen, där vi grillade och hade mysigt. Det är en tradition sedan mååååånga år tillbaka.



Agnes och moster Nina



Siri hon sov (som vanligt)....



"Jag släpper aldrig mitt russinpaket"



Jo när tårtan kom fram gick det bra att lägga undan russinen  :-)



Agnes med mormor



Söta Agnes

Glad Påsk!

MMS

Glad Påsk!


BVC

Idag var vi på bvc med Siri.

VIKT: 4740 gram Hon har börjat plana ut och ligger nu en linje ovanför medelkurvan.
LÄNGD: 55 cm
HUVUD: 37,3 cm

Nästa vecka blir det läkarkontroll, Men hon kan redan det dem ska titta efter, nämligen le och följa med blicken!

Imorgon åker jag, Agnes o Siri till Värmland o hälsar på. Jonas ska vara hemma och göra om sina föräldrars badrum. Kicki åker med mig i bilen så jag behöver inte åka själv med barnen...

"Kan själv"

Agnes har börjat klä på sig själv mer o mer. Eller rättare sagt hon försöker... Hon blir rätt så arg när hon inte får till det som hon vill. Hjälpa henne får man inte, hon kan själv...

Här är mössa på snedden..



Här har hon satt  Siris byxor på huvudet



Agnes pratar med Siri


Agnes leker

MMS

Agnes leker


Lekparken!

Idag har jag, Agnes o Siri varit med Kicki. Först tog vi en promenad längs Avenyn i det härliga vädret. Sedan gick vi till  Tvåkanten där Karin jobbar och åt lunch. Jätte mysig restaurang o god mat (såklart när Karin är kocken!).

Sen gick vi till lekparken i Haga där vi mötte upp Jonas. Agnes viile inte gå hem, hon hade fullt upp med att leka med hink o spade.








När vi kom hem var det Siris tur att få lite uppmärksamhet. Hon hade sovit snällt hela dagen i vagnen, bara vaknat för att äta... Så hon fick ett bad.


Bildkavalkad

Nu har Siri börjat vara mer vaken och i förrgår kom första leendet!
På bilden syns ett litet leende :-)












Siri i GP


Dop

Äntligen hittade vi en ledig kyrka i maj! Den 24 maj kl 15:00 kommer vi ha dop för Siri i Oskar Fredrikskyrka. Det blir tyvärr inte samma kyrka som Agnes döptes i för där var fullbokat i maj. Vi vill gärna ha dopet innan vi flyttar eftersom vi vill ha dopkaffet hemma efter cermonin.


Sjöfartsmuseet

Imorse hade vi inga planer alls för dagen...  å det går ju inte. Så jag kom på att vi skulle besöka sjöfartsmuseet. Innan vi gick dit tog vi oss en härlig promenad i solen. Äntligen känns våren här! Man blir så mycket gladare när solen och värmen kommer.


MMS

Sjöfartsmuseet


RSS 2.0