Badtjejerna

1235c87e32636e4c15b16df1faedf70f.png

Badtjejerna


Godmorgon!

Denna lördagsmorgon startade 05:10 då ville inte Siri sova mer... Agnes vaknade halv sju. Jonas var ute igår så han får sova några timmar till :-) Barnen har fått en halv flaska välling nu så äter vi frukost lite senare. Kanske skulle göra plättfrukost?

Fredag

Idag har vi haft fullt upp! Vid 9 tiden gick vi till öppna förskolan. Hade tagit med pannkakor som vi åt där till lunch. Vid halv tolv började Siri bli trött... Sa till Agnes att vi skulle gå hem, men det ville hon inte. Hon lekte för fullt med en liten kille i hennes ålder, när vi väl kom iväg efter lite övertalning så gick den lilla killen framtill sin mamma o sa med ledsen min att Agnes skulle gå... Får väl hoppas han är där igen nästa gång så dem får leka mer :-) När Jonas kom hem åkte vi till gymmet och tränade. Barnen lekte inne på gymini, som barnpassningen kallas. Fungerar jätte bra! Idag sprang jag på löpbandet, gjorde jag i tisdags också... har träningsvärk nu!

Tre kort på Siri från häromdagen. På ena dricker hon choklad efter pulkåkningen och den andra o tredje kollar hon på babblarna. Visst är hon söt!! :-)








Nu smälter det bort!

6b89737235effafd804f89bc2716397f.png

Nu smälter det bort!


Öppet!

Imorgon öppnar Agnes förskola igen! Blir skoj för henne att gå dit! Då kan Siri och jag gå på babyrytmik på förmiddagen, det är för barn mellan 0-1 år så Agnes är för gammal för det :-). Sedan ska jag plugga när Siri sover vid lunch. Siri och jag får passa på att njuta nu för nästa vecka är sista veckan hemma. Sedan börjar inskolningen!

Idag har vi roat oss hemma, varit en sväng på ikea och även åkt pulka. Precis vid carporten så är det en stor snöhög som plogats upp, därifrån åker Agnes själv ner. Hon tycker det är jätte skoj. Hon klättrar upp för snöhögen själv, men jag får lyfta i henne i pulkan för det är för brant för henne att gå i själv. Siri och jag åker tillsammans så hon också får åka lite, det gillar hon!


Varmchoklad efter pulkaåkning

0-714a6a07af4f0d19a62e2bbc6f601eb7.png

Varmchoklad efter pulkaåkning


Takras - försäkring?

Ringde Trygghansa o frågade vad som gäller. Försäkringen täcker takras. MEN om man har mer än 1 meter snö på taket så gäller den inte för då måste man se till att få bort snön. Om man bedömmer att man själv inte klarar att skotta bort snön så får man då anlita nån som gör det. Vid skottning på taket ska man få bort allt, annars blir trycket ojämnt sa dem och risken för ras ökar.... Än så länge har vi inte en meter snö på taket :-)

Förskolan stängd

Med risk för takras har Mölndals stad stängt alla skolor och förskolor. Agnes är ledig imorgon men skulle gå på torsdag, så vi får väl se om hon kan gå då... Bra att dem tar det säkra före det osäkra! Funderar på vårt eget tak... man vill ju inte gärna ge sig upp på taket och skotta. Men det borde väl hålla hoppas jag. Kanske ska ringa trygghansa o fråga om försäkringen täcker takras. Vem står för det tro? Skanska eller försäkringsbolaget?

Här kan ni läsa: http://www.molndal.se/

Från en sak till en annan.... Agnes blir väldigt avundssjuk på Siri som nu får medicin för öroninflammation. "Agnes osså edicin" säger hon. Blir väldigt ledsen om hon inte också får. Så nu får Siri en spruta med medicin i munnen och Agnes får en spruta med mjölk :-)

Siri och nya videoklipp

Här hemma tränar vi för fullt med Siri. Hon kan nu gå 4-7 steg helt själv!
Idag åkte vi till doktorn med Siri igen, hon har haft pendlande feber runt 38 grader sedan i tisdags natt. Visade sig vara dubbelsidig öroninflammation så nu äter hon medicin igen.

Siris 1 års kalas är lördagen den 6 mars. Välkomna vid 15 tiden!

Har laddat upp flera videoklipp. Här kommer ett på Agnes när hon städar!


Godmorgon i Vinterland

663379d8d7bc48ce3ea1d69247f5cfd1.png

Godmorgon i Vinterland


Trevlig helg!

571536cec22910c6a4c9cbdfeaf0d89c.png

Trevlig helg!


Lekstan

1029539c9d3030688db3f8cf77643051.png

Lekstan


Barnen roar sig på egen hand!

-85ed1b809b6440d2e60ac9f884c925a.png

Barnen roar sig på egen hand!


Morgonbad

0-1fa9efaec1b165e527ef2be11d658660.png

Morgonbad


Pulkaåkning

0-431586a2e1d1904face00bcb56313f8c.png

Pulkaåkning


Städhjälp

0-27d4685e3cda19ecfbb2920525ea13e4.png

Städhjälp


Puh!

Fy vilken vecka vi hade förra veckan!

Tisdag: Agnes halsfluss
Onsdag: Agnes får vinterkräksjukan
Torsdag: Siri får vinterkräksjukan
Fredag: Siri bättre från kräkningar men får feber istället
Lördag: Jag o Jonas får vinterkräksjukan samtidigt strax efter lunch
Söndag: Utmattade får vi åka till doktorn med Siri pga febern, visar sig att hon har öroninflammation igen.

Idag började en ny vecka och vi hoppas den fortsätter lika bra som den börjat! Agnes har haft en bra dag på förskolan, jag har haft det bra första dagen på praktiken. Siri och Jonas har haft det bra hemma. Efter jag o Agnes kom hem åkte vi allihop till EM-möbler och köpte en vägghylla som vi tänkte ha på kortsidan på väggen mellan hallen och v-rummet. Efter det var vi på ikea o busade på barnavdelningen och åt sedan middag där. På hemvägen var barnen mkt trötta så vi fick sjunga hela vägen hem för att dem inte skulle somna!

Godmorgon!

0-1aacc58d73ac58d38a45aa891e430fb8.png

Godmorgon!


Siri 11 månader

Bara en månad kvar till Siri fyller 1 år!!

Agnes har fortfarande ont i halsen, vill inte äta nåt. Däremot är inte febern lika hög längre. Som om inte halsfluss vore nog så har hon fått kräksjukan också. Imorse kräktes hon två gånger så efter det fick hon bara socker/salt lösning fram tills i eftermiddag, då drack hon lite välling och det fick stanna kvar. Som tur är har jag fått i henne medicinen också.... . Hoppas nu inte vi andra blir sjuka...

Här kommer lite videoklipp på busiga Siri:







Halsfluss

Åkte till doktorn med Agnes nu på fm, hon kändes inte helt ok. Visades sig vara halsfluss. Höger öra var på gång att kunna bli en öroninflammation tyckte han. Nu blir det Ery-max i 10 dgr...

40 graders feber

Igår kväll fick Agnes 39 graders feber och i morse hade hon 40 grader.... Nu ligger hon nerbäddad i soffan, har druckit välling och tittar på Drömmarnas trädgård. Så ingen förskola idag.


Pluggdag!

Igår röjde vi på 3:e våningen så idag kan jag sitta här uppe och plugga. Mysigt! Jonas är pappaledig med barnen idag. Ute har det snöat minst 10 cm inatt.

Idag står Anknytning på schemat. Intressant ämne! Anknytning innebär att ha någon att ty sig till, kontakten är avgörande för om det utvecklas en anknytning. Kvalitén på anknytningen är av betydelse för barnets framtida emotionella och sociala utveckling. Min uppgift är att diskutera kring hur jag som distriktssköterska kan se samspelet mellan föräldrar och barn samt hur jag kan stötta dem i deras skapande av detta samspel.

RSS 2.0