Snabba Cash!!!

Snart ska jag o Jonas på bio. Vi ska se Snabba Cash! Barnen sover och farmor o farfar är här och passar dem. Vår första egentid tillsammans sedan Siri föddes för snart 1 år sedan!

Går med en hand!

5a6614523814789edefd9fd40bb74eb2.png

Går med en hand!


Toppen dag i dag!

Vilken härlig dag det varit idag!

Först kom Erica på besök vid niotiden. Då åt vi frukost med nybakta grova bullar
Sedan kom Sara på kortvisit innan hon skulle till jobbet! När Jonas kom hem åkte jag o Agnes och träffade Angelica och Neo på Lekstan som inte ligger långt härifrån. Jätte bra ställe, med klätterställningar, rutschkanor, cykelbanor och bollhav. Agnes hade inte ens tid att fika, och hem ville hon inte heller gå :-)

När vi kom hem åt vi pannbiff och potatis, till efterrätt blev det kanelbananer med yoghurtsås . Jätte gott och inte alls onyttigt! Har fått en jätte bra kokbock av Nina som heter Barnens GI-mat, där finns massor av tips på nyttiga rätter med mindre socker. Har lagt bullreceptet och kanelbananerna på receptbanken.

Busar på lekstan

2215a1265559b3a68e1854e690b0affa.png

Busar på lekstan


Stora tjejen!

0-2ae6828bdbec6b916501b1bff86c4522.png

Stora tjejen!


Schema torsdag

6:00 Gå upp
7:30 köra Agnes till förskolan
8:00 Hemma igen, frukost för mig o Siri
9:30 Till öppna förskolan med Siri för sångstund
10:20 Åka till öronläkaren för kontroll (hoppas inte Siri somnar på vägen dit!!)
10:40 Ge Siri lunch innan vi träffar läkaren
10:50Träffa öronläkaren

Efter det åker vi hem och Siri får sova några timmar, jag ska äta lite lunch och passa på att plugga. Hoppas Siri sover till ca 13:30. 13:45 åker vi och hämtar Agnes på förskolan. Jonas jobbar till 18 idag, men slutar kl 14 imorgon, skönt!

Nu är båda friska igen, skönt! Skulle åkt och hälsat på Sara med familj i eftermiddag, men dem är tyvärr magsjuka. Imorgon är Agnes hemma, då ska vi träffa Erica!

Hemmamys

Idag är jag, Agnes o Siri hemma. Båda förkylda. Siri lite gnällig. Men de har ingen feber i alla fall. Ute snöar det så det blir innemys med massa film idag. Agnes favorit just nu är Lilla ho och loppan Fli. Tänkte passa på o städa, men då sa Agnes "Nej mamma, inte städa!".

Sjukhuset o sjuka igen...

Idag har vi spenderat några timmar på barnsjukhuset. Undrade hur det skulle gå att ta med båda barnen dit själv, men det gick jätte bra! Klockan halv tio tog vi lite nya prover på Siri. Agnes var impad för Siri sa inte ett knyst när dem stack henne i fingret o klämde ur bloddroppar. När det var klart fick vi roa oss i cafeterian där det fanns ett skepp barnen kunde leka i, vi passade också på att äta pannkakor med sylt och grädde. Strax innan Siri hade tid hos doktorn, gick jag en liten promenad så Agnes fick somna i vagnen. Väl hos doktorn var allt bra. Proverna vi tagit om visade att blodvärdet hade stigit igen och infektionsvärdena gått ner. Däremot togs en diff på ett av infektionsproverna, den får vi svar på imorgon. Men eftersom det provet var bra så borde diffen också vara det. Proverna från ryggmärgen var alla negativa så man vet fortfarande inte vilket virus det var som orsakade det hela. Men eftersom hon blivit frisk så snabbt så spelar det mindre roll...

Men men nu är ett nytt förkylningsvirus här igen... Agnes har varit snuvig i två dagar, idag blev Siri också det plus att båda två har fått feber. Agnes 38,3 och Siri 38,2. Siri är gnällig precis som när hon hade öroninflammation. Läkaren tittade i öronen idag men såg inget. Känns bra att vi ska till en öronläkare på torsdag på kontroll efter förra inflammationen. Kanske är som sist att dem inte sett ordentligt...

Stora syster också med!

0-1e86a6451d15fbd481866c5896f68205.png

Storasyster också med!


Väntar provsvar

3a089f4df440b744acab046ec354e706.png

Väntar provsvar


Återbesök barnsjukhuset

4265ac29b63f97dbc2b7459de7ca8732.png

Återbesök barnsjukhuset


Handlar

0-3dc114b124161cdfb2457f30fd18c804.png

Handlar


Uppdatering

Siri blir piggare för varje dag!

Vi åkte ju till sjukhuset med henne i fredags då hon bara blev sämre... Hon åt ju medicin för öroninflammation, men febern fortsatte och hon blev bara tröttare och vill inte medverka till nåt... När vi var på akuten blev hon undersökt och läkaren ville lägga in henne och ta lite prover. Proverna visade på en kraftig infektion och på lördag tog dem även ryggmärgsprover på henne. Dem visade på att hon hade virusmeningit (hjärnhinneinflammation). Virusmeningit läker ut av sig självt till skillnad från en bakteriellmeningit. Igår söndag vände det och hon började bli bättre, men fortfarande trött. Nästa tisdag ska vi tillbaka till en barnmottagning på sjukhuset för att få svar på fler prover som tar längre tid att analysera, och vi ska även ta nya infektionsprover för att se att dem har gått ner. Men nu känns allt bra igen, Siri har lekt och ätit idag, men orkar inte lika mkt som vanligt. Läkaren sa att hon kan vara mer trött än vanligt i ca 1-4 veckor till....

Idag skulle jag varit på kursintroduktion i skolan, men stannade hemma med Siri. Har beställt en hel hög med böcker inför kursen i familjehälsovård med inriktning barn. Ska bli en rolig och intressant kurs! på onsdag åker jag till Borås för kursintroduktion i Familjehälsovård med inriktning mot vuxna och äldre, då får vi nog reda på vart vi ska praktisera också.



Den 8 mars börjar inskolning för Siri!! Spännande! Vi fick papper förra veckan och hon har fått plats på samma avdelning som Agnes. Siri kommer få gå 2 dagar i veckan när jag praktiserar. Jag ska praktisera 3 dgr i veckan, men Jonas ska vara hemma 1 dag. Så hon kommer inte gå så mkt på förskolan, hon är ju bara 1 år då... Men jag tror hon kommer tycka det blir skoj o följa med Agnes dit! Troligtvis så kommer Agnes bara gå 2 dagar/vecka då hon också. Beror lite på hur mkt det är att göra i skolan...


Öron

Ja dessa små öron... Nu har Siri öroninflammation på höger öra. Kåvepenin i 5 dagar hoppas vi ska göra henne piggare! Vi har tillbringat hela eftermiddagen på öronmottagningen. Först kl 14 hade Agnes tid för audiometri. Hon var så duktig, satt fint på en stol o lyssnade på olika ljud. Hon har inga hörselproblem. Sedan fick vi gå och fika för vi hade inte tid förrän 15:30 hos doktorn. Doktorn tittade i Agnes öron och det kan finnas lite vätska kvar i ena örat, men det är ingen anledning till att sätta rör. Så kanske verkar det som problemen växer bort. När vi ändå var hos örondoktorn så bad jag henne titta i Siris öron för det känns ju som det borde vara nåt när hon har haft feber så länge och varit så hängig dem sista dagarna... Hon såg en inflammation ganska långt in och hon trodde läkaren som tittat igår missat det för hon trodde hon haft öroninflammationen ett tag. På öronmottagningen har dem bättre utrustning för att titta i öronen. Nu sover båda barnen och jag ska åka och TRÄNA!

Siri´s 1 årsdag

Snart (3 mars) fyller Siri 1 år! Tänkte passa på att meddela datum för hennes kalas. Vi är många i släkten så jag hoppas att genom att meddela datum i tid att alla kan komma då. OM någon inte kan då men gärna vill komma så hör av er till mig så snart som möjligt så kan vi ha kalaset en annan dag.

Så planerat datum är Lördagen den 6 mars kl 15:00.

Varit på BVC för 10 månaders kontroll idag, så här kommer lite vikt o sånt på Siri.

VIKT: 10490 gr
LÄNGD: 75,8 cm
HUVUDOMF: 45,7 cm
ÖVRIGT: Hon kunde allt som läkaren frågade efter, klappa händer, gå utmed möbler, pincettgrepp, reagerar på sitt namn.

Siri har nu haft feber i snart 1 vecka. När vi ändå var på bvc så undersökte läkaren henne i öronen o halsen och lyssnade på lungor. Hon var lite röd i höger öra, så hon trodde att det kunde göra lite ont. Har hon fortfarande feber om 2 dagar så ska vi komma tillbaka o göra mer undersökningar. Men läkaren trodde hon skulle bli bättre, så det hoppas vi på. Nu sover Siri, hon orkade bara vara vaken 1,5 timma förut vid lunch....

Annas Receptbank

Nu har jag pysslat lite med min nya blogg. Den är långt ifrån färdig. Mååånga fler recept ska dit. Men så här ser det ut i alla fall Annas Receptbank

Så glöm inte gå in där o titta ibland, länk finns även nertill på sidan bland övriga länkar.  ♥

Matblogg

Jag kommer snart att öppna en matblogg!
Tanken är att ha ett ställe att samla alla recept jag gillar samt att göra det lättare när man ska laga mat, att ha allt samlat på ett ställe. Min egna receptbank! Kommer där också göra veckomatlistor som man kan använda sig av. Så håll utkik :-)

Sjuk o vägrar sova

72172aa1135de484f96504a94e7fb716.png

Sjuk o vägrar sova


Siri sjuk

Idag är 3:e dagen för Siri med hög feber, har mellan 39 och 40 grader. Men hon är ganska pigg ändå... Lättroad om inte annat (se videoklippet). Blir lite tråkigt för Agnes o bara vara inne i dag när det är så fint väder. Får gå ut senare när Jonas kommer hem o åka lite pulka med Agnes.

 

Handlar

693d3afd3dc02548cc91e9f2880ec839.png

Handlar


Gymnasium

Igår var hela familjen på Gymnasium och tittade. Vi blev helt överväldigade och köpte träningskort hela familjen. Bästa träningsanläggning jag varit på! Dem hade allt för oss. Jag o Jonas kan träna både styrketräning, olika pass, sola, köpa massagebehandlingar, träffa sjukgymnaster eller naprapater. Finns även skönhetsbehandlingar om jag skulle vilja gå på det. MEN bästa av allt, dem hade barnpassning. Lekrummet, eller gymini som det kallas har alltid personal där och där kan barnen göra det mesta. Rita, titta på film spela spel... Vi ska nu ha en liten "inskolningsperiod" där med barnen så dem får lära känna personal, och andra barn. Sedan kan vi med gott samvete lämna dem där om vi vill träna en timma några ggr/vecka. Vi har även anmält Agnes till en danskurs för 2-3 åringar som är på lördagar hela våren, det kommer hon verkligen gilla! (Jag ska också vara med). Vi är där på 7 minuter med bilen!


Äter själv

4f144fef827be57b7778634366c04209.png

Äter själv


Plättar till lunch

1a408fd672edaa1182d297c584eb1d75.png

Plättar till lunch


Nyårshelgen

Nyår firade vi hemma hos Niklas o Emelie. Vi var 12 vuxna och 4 barn. Vi hade en jätte trevlig kväll och det var så skoj att åka iväg hela familjen på kalas. Visserligen var Siri inte så delaktig, men jag tror inte det gör henne så mycket :-) Siri somnade på vägen dit vid 19 tiden, sedan sov hon hela tiden ända till 6:15 på nyårsdagen! Agnes fick sova sen middagslur till ca halv fyra så hon orkade vara vaken ända tills vi åkte hem strax efter tolvslaget. Är så stolt över Agnes hon var så go hela kvällen. Hon till och med var med dem större barnen på övervåningen och tittade på film och åt korv, pommes o även lite chips o ostbågar :-) Däremot ropade hon i trappen på oss ibland för att se vad vi gjorde, sedan gick hon tillbaka in igen :-)

Här kommer lite bilder från nyårshelgen:















RSS 2.0