Leker o skrattar


Nya kläder

Se så fin hon blev i den nya bodyn!

image131

image132

Shoping

Idag har vi varit på stan. Det blev shopat en hel del, skulle ju köpt en skallra tänkte jag. Men det blev en massa kläder och en mobil till spjälsängen istället. När vi var på stan så ringde Lovisa så vi tog en fika i Arkaden också innan vi promenerade hem.

 

  

8 veckor

Idag är Agnes 8 veckor gammal!
Runt 8 veckor kommer en ny utvecklingsperiod och den kan yttra sig på lite olika sätt. Vanligt är att bebisar blir mer gnälliga och söker mer närhet vid de här utvecklingsperioderna. Kännetecken för denna perioden är att dem börjar känna igen återkommande former, mönster o strukturer. Börjar även "hitta" sina händer. Denna period kan hålla i sig allt från några dagar till några veckor.

Nu ska vi gå in till stan o köpa en leksak så att Agnes får träna på att greppa om saker.

Tider....

Åh vad irriterad jag blir!!!
Klockan 10 ringde dem från bvc och undrade vart vi var. De sa att vi hade tid 9:45 för hälsokontroll. Nej sa jag för på min tidlapp som jag fått av dem (!!) står det 11:45. Då visade det sig att de hade ändrat den tiden för läkaren skulle gå tidigare, men de har glömt och informera oss om det! Så nu får vi vänta på en ny tid! Jag som hade sett fram emot detta idag!


Storm o regn

Idag är så trist väder. Jag som tänkt gå på långpromenad..... Blir bara snabbt till hemköp, ska hämta ut nåt paket som kommit, spännande! Har tagit lite bilder på Agnes igår och idag.

Igår somnade Agnes i babysittern på förmiddagen, det andra kortet är från imorse när hon precis har vaknat.

image127


Här sitter Agnes själv i soffan!

image128


Tränar

I dag har vi varit på BVC igen. Nu väger hon nästan 5 kg! Hon följer fint kurvan ovanför normalkurvan både på vikt och längd. Innan bvc tränade Agnes lite i sitt gym. Efter bvc var vi ute på promenad i regnet...
Ny vikt: 4980 gram
Längd: 57 cm





Ny body

Idag har Agnes på sig den fina body hon fick av Malin igår. Tack, Malin!
Vid 13 tiden ska vi ut på promenad med Eva & Herman (från vattengympan) i Slottskogen. Ska bli skönt att komma ut o gå lite. Äntligen skiner solen också!

Inatt sov Agnes i sin säng fram till klockan 6:45 då fick hon komma o sova brevid mig. Men det är lite kämpigt, får ofta gå upp o stoppa in nappen i munnen på henne. Hon vaknar o blir ledsen när hon tappar den. Men nu har jag flyttat så sängen står precis brevid våran, så blir det lite lättare.

image126

Måndag

Idag har jag o Agnes haft besök. Malin, Angelica o Neo har varit här. Neo är 5 månader och äter nu mat, han är så duktig! Kolla Angelicas blogg, där finns också lite bilder från dagen. http://www.pyreth.blogg.se

Agnes har sovit lite dåligt idag så när Jonas kom hem gick vi ut på en promenad så hon fick sova i vagnen! Så här söt var hon när vi kom hem!

image125

!!!!!!!!!!

I natt har vår lilla tjej sovit nästan hela natten i sin säng!! Hon somnade när jag ammade henne vid 22 tiden, då lade jag ner henne i spjälsängen och där sov hon till 01 första gången. Då fick hon mer mat och somnade om till kl 03:30, då tog det nästan en timma med mat och att somna om igen i spjälsängen, men det lyckades! Sedan vaknade hon igen kl 06 och då var jag så trött att hon fick komma o sova fram till 09 med oss i sängen. Men jag är jätte nöjd ändå att hon klarade att sova i spjälsängen ända till kl 06!

Hoppas det inte var en engångsföreteelse utan att hon kan klara det i natt igen.  Nu äter hon ingen ersättning längre på kvällarna heller, det var tydligen inget gott längre!


Fredag

Idag har vi bara varit hemma jag o Agnes. Har haft aktiviteter för oss hela veckan! Så det var skönt att ta det lugnt idag....

Igår träffade jag o Agnes några av dem som var med i föräldragruppen från MVC. Kul att träffa alla nyblivna mammor och prata bebissnack! Alla bebisar är födda i november o december, så det är inte många dagar eller veckor som skiljer dem åt.

Efter tips från Angelica så har jag gjort ett litet bild collage... blev så där, men jag ska träna lite till *L*


image124

BVC

Agnes nya vikt är idag 4805 gram. Sköterskan tyckte det var helt ok att vi gav henne runt 100 ml ersättning på kvällen för att hon ska bli riktigt mätt och sova bättre. Så det kommer vi att fortsätta med!

Efter bvc var jag o Agnes ute o gick, vi höll nästan på att blåsa bort!!

Ersättningsmjölk

Idag ska vi till BVC så jag återkommer i eftermiddag med Agnes nya vikt! Så mycket som hon äter borde hon ha gått upp i vikt. På kvällarna äter hon t.o.m så det tar slut på mjölken. Därför så provade vi igår att byta ut hennes sista kvällsmål mot modersmjölksersättning. Hällde upp 100 ml i en nappflaska och hon slukade allt inom några minuter! Efter det ville hon ha mer så då fick hon amma istället, ville inte ge henne för mycket ersättning heller... Ska prata med bvc-sköterskan om det i dag.
I vilket fall så sov hon längre i natt med ersättning i magen. Vaknade in förrän 03:20 första gången. Annars brukar hon vakna mellan 01-02 o vill äta igen. Hon brukar somna vid 23 tiden när vi lägger oss.

Bevis på vilken stark tjej vi har!

image123

Babygym

Idag har jag, Jonas o Agnes varit ute på en låååång promenad. Var ute i 2 timmar. Härligt men jag blev trött i benen... Gick även till BabyBoom i Högsbo och köpte ett babygym till Agnes. Hon verkade gilla det!

 
 

Agnes badar!

Vilken filmstjärna hon är! När kameran är med så är det visst roligt att bada :-)



Agnes Live!!

Agnes live för första gången!


BVC

I dag har vi varit på bvc igen. Sköterskan tycker Agnes är så fin! I dag har vi tagit längd, vikt o huvudomfång. När hon föddes låg Agnes lite under normalkurvan men nu har hon tom gått om den!

Vikt: 4465 gram
Längd: 55,5 cm
Huvudomfång: 37,5 cm

Annons i GP!

image120

1 månad idag!

Idag är det 4 januari, alltså en månad sedan Agnes föddes!
Detta har hon lärt sig redan:
- Hålla upp huvudet
- Fixera blicken
- Leendet
Ja det är sant! Idag efter att hon hade ätit och jag skulle rapa henne så tittade hon med stora ögon runt omkring och när jag pratade och skrattade med henne så kom det ett litet snabbt leende och ett ljud som lät som början till ett skratt! Detta gjorde hon 2 ggr. Hoppas hon gör det ikväll igen så Jonas får se också!

Idag har vi fått vår videokamera, så nu kan vi filma Agnes också! Köpt för pengarna vi fick i julklapp, så tack för dem!!

    

Pictures

Här är lite kort från nyårskvällen! Jätte trevligt, o god mat!

  
 

RSS 2.0