Påväg hem från badet

0-7cab94ee3a19db2169ba9c8af3754599.png


















Agnes envisades med att hon själv skulle
bära den stora handduken hela vägen hem.


Väntar på lunchen

-27d8e3536f437ed9ad96b8511cac044.png

Kolla varifrån!

Väntar på lunchen


Varmt

Igår var vi vid Askimsbadet hela familjen. Det är den bästa stranden att vara på med barn tycker jag.... Sandstrand och långgrunt! Inte för att Agnes badar än, men ändå :-)




Idag har vi varit hemma, det har varit för varmt att vara ute för dem små...
Vi har istället ägnat oss åt lite potträning.




Magsjuka o lite annat...

Agnes två mystiska kräkningar var inget annat än en vanlig magsjuka. Vid 3 tiden i torsdags morse vaknade både Jonas o jag av att vi mådde dåligt. Så Agnes hade smittat oss.. Vid lunch började även lilla Siri kräkas massor... Men vi har överlevt och är nu friska igen hela famljen.

Har varit ute en liten stund idag. Orkade inte med så mkt mer i värmen, man känner att man förlorat en del vätska efter magsjukan....



Agnes äter smultron!









Nybadad

Vad har hänt?

Ja vad har hänt sen jag skrev sist?

Igår var vi hos en privat öronläkare för att se så Agnes senaste öroninflammation hade läkt ut. Det hade den, det fanns heller ingen vätska kvar! Kanske därför som hon har börjat prata lite. Här är några ord Agnes använder sig av:
- "omma" = Blomma
- "eea" = Mera
- "amba" = Lampa
- "nap" = Knapp
- "mamma"
- "pappa"
- Härmar ljud som, "mjau", "brumbrum",
- Sen använder hon fortfarande sitt "eöö eöö" så fort hon vill nåt.
- Blir hon lite arg om nåt barn går före henne på lekplatsen eller tar något för henne så säger hon "jajajajaj" jätte högt.

Just nu sover Agnes. Hon somnade redan vid 10, brukar annars sova mellan 12-14... Men hon har sovit lite dåligt nu två nätter då hon vaknat o kräkts några timmar efter hon somnat, sedan har hon inte kunnat somna om direkt. I förrgår hade hon även feber, men inte igår. Nån som kan veta vad det beror på? Igår lekte och åt hon som vanligt o i morse med...

MMS-funktionen verkar inte fungera på bloggen just nu. Lägger in lite bilder från veckan som varit...



Lekparken Plikta i Slottsskogen



Vilar lite :-)



Fick ett fint halsband av Erica när jag fyllde år, men det lade Agnes beslag på direkt :-)



Igår kom sommarvärmen igen!



Siri gillar o ligga på filt i skuggan



Agnes härmas o tar kort på Siri



Godingen


Sover gott

MMS

Sover gott


Rektorn svarat

Idag fick jag svar från rektorn på Agnes förskola. Agnes kommer få gå 5 timmar om dagen tre dagar i veckan. Då får hon lunch där också. Vilka dagar det blir får vi reda på närmare hösten. Nu när det blir 5 timmar /dag så kommer hon få sova där också, det kommer bli jätte lärorikt o spännande för Agnes att börja förskolan!

Trädgårdsmästaren

MMS

Trädgårdsmästaren


30 år

Ja i morgon fyller jag 30 år! Känner inte av någon ålderskris alls, kanske beror det på att jag är nöjd. Jag har världens bästa kille o 2 underbara barn. Vad mer kan man begära?

Vi har firat min födelsedag här hemma idag. Fick detta fina halsband och örhängen av Jonas, Agnes o Siri.


Förskola

Nu har vi skickat in papperen där vi tackar ja till platsen. Men vi står fortfarande kvar i kön till vårt förstahandsval. Det kommer bli jätte bra för Agnes att få börja förskolan! Jag har mailat rektorn på den förskolan för att höra hur de fördelar dessa 15 timmar. Jag tror för Agnes hade det bästa varit att gå 9-12 varje dag och att hon kunde få äta lunch där innan jag hämtar henne. Men jag vet att på många förskolor så har dem tagit bort måltiderna för 15 timmars barnen. Är så fallet på denna förskola så blir det ju inte så bra då Agnes kommer somna i bilen när jag hämtar henne vid lunch. Då blir det väldigt långt mellan måltiderna för henne. Ett alternativ är att jag tar med mat o ger henne innan vi åker hem, men så vet jag inte om man får göra... Får vänta på svar från rektorn så får vi se hur det blir!

Universeum

MMS

Universeum


Agnes på dagis?!?!?!

Idag fick vi brev om att Agnes har fått plats på en förskola som heter Katrinebergs förskola.  Platsen är från 5 augusti redan. Det är ju jätte bra egentligen, men nu känns det väldigt närainpå. Vi måste tacka ja inom en vecka om vi vill ha platsen. Detta var inte vårt förstahandsval, men vi behåller platsen i kön så när förstahandsvalet blir ledigt får hon i så fall byta förskola. Är nu Agnes redo för detta? Jo säkert, men är jag?!?! Tror nog att hon skulle tycka det är jätte skoj. Dem har en särkild inriktning på denna förskola som kallas litterär förskola och det passar också Agnes eftersom hon gillar att titta i böcker. Får diskutera vidare med Jonas när han kommer hem...

Trevlig kväll

Idag blev det ett litet överraskningskalas för mig! Skulle ju träffa Karin o Kicki för att äta ute o fira att jag fyller år snart, men när jag kom till restaurangen så var även Nina o pappa där. Jätte roligt att träffa dem med! Fick pengar och presentkort på hagabadet i present, längtar sååååå efter en härlig massage! Ska bara hitta en bra dag att boka upp det.





Siri sov hela middagen, men vaknade lagomt till vi skulle gå så då fick vi sitta kvar en liten stund till...

Mmm pannkakor

MMS

Mmm pannkakor


Ut o äta

Ikväll ska jag ut o äta med mina goa systrar.  Agnes får stanna hemmma men Siri får följa med :-) Vi ska äta på Incontro

Siri i utvecklingsfas

Siri är nu 14 veckor och har nog kommit in i en utvecklingsfas... Det är första gången man märker detta på henne. Hon har ju varit världens lugnaste o snällaste bebis. Det är hon fortfarande men man märker ändå att det är nåt på gång.

SPRÅNG 4
Mellan 14 och 17 veckor gammalt börjar en ny utveklingsperiod, då barnet är i stort behov av tröst och närhet. Från och med nu är klängperioderna längre än tidigare. Just den här perioden kan vara i fem-sex veckor, men kan också vara så kort som en vecka. Vid det fjärde språnget, när barnet är ungefär 18-20 veckor, träder den in i det som Hetty van Rijt och Frans X Plooij kallar händelsevärlden. Då lär sig barnet att göra en kedja av saker.

Varje språng kan delas upp i 3 faser: (Det jag gjort med fetstil är hur Siri är nu...)

Fas 1:
Först en jobbig period när barnet kräver extra uppmärksamhet. Det är inte bara vi föräldrar som inte känner igen vårt barn. Barnet känner heller inte igen sig själv! Allt har förändrats, barnet har liksom trätt in i en ny värld.


Tecknen på att ett nytt utvecklingsprång är på gång är ungefär desamma varje gång:

Barnet...
*Skriker oftare och mer.
*vill ha mer fysisk kontakt och vill att du ska ägna dig mer åt det.
*har sämre aptit.
*är blygare och klängigare än vanligt.
*sover dåligt.
*suger mer på tummen.
*är tystare och mindre livligt.


Fas 2:
Själva utvecklingssprånget: Vad som händer varierar för varje språng.


Fas 3:
Nu följer en lugn period. En vila efter den ansträngande utvecklingsfasen och inför nästan stora språng. Under viloperioden är barnet gladare och mer självständigt än tidigare. Både föräldrar och barn kan njuta av barnets nya färdigheter.


Feber

Ikväll har Agnes fått feber. Det är troligtvis en reaktion på MPR-vaccinet hon fick förra veckan. Hoppas det går över snabbt...

Lite bilder från dagen:








Söta systrarna!

Idag var första gången Siri satt i matstolen! Det gick jätte bra!


Lite blåsigt

MMS

Lite blåsigt


Läser lite till...

MMS

Läser lite till...


Siri läser

MMS

Siri läser


Ikeas lekhörna

MMS

Ikeas lekhörna


Grattis Agnes! 18 månader

Idag blir vår tjej 18 månader = 1,5 år!

I måndags var vi på 18 månaderskontroll på bvc. Då fick hon också vaccin mot mässling, påssjuka och röda hund. Nya vikten blev 11,8 kg. Agnes vägrade sitta på vågen så jag fick väga mig med henne så att vi kunde dra av min vikt o få fram hennes. Längden gick inte att ta för hon ville inte stå still :-) Hon kunde allt som man ska kunna vid denna ålder utom att prata 8-10 ord. Doktorn trodde det berodde på vätskan som hon har i öronen. Så vi får se vad öronläkaren gör åt detta i juli när vi ska dit.

Världens bästa Agnes!


Plockar sten

MMS

Plockar sten


Askims camping

MMS

Askims camping


Tjockmage?

Tips för att bli av med gravidmagen! Tuplermetoden
Jag ska såklart testa detta!

Så hur går det med min viktminskning? Just nu har jag en STOR svacka. Hoppas snart vara på banan igen. Har varit så mycket sista tiden så jag har inte orkat engagera mig i detta.


Nakenfis

MMS

Nakenfis


RSS 2.0