Valborgsmässoafton

Glad Valborg o Helg till alla kära bloggläsare!

I dag ska vi fly bankandet o borrandet igen.... igår var vi på babysim o storhandling hela dagen. I dag ska vi träffa Erika! JUST DET igår på simmet så dök Agnes två gånger! Hon fattade direkt hur det skulle gå till :-)

BVC

Idag har vi mätt och vägt på bvc. Agnes följer sin kurva perfekt, ligger precis på linjen ovanför medelkurvan!
Siffror inom parentes är från besöket på bvc den 18 mars...

Vikt: 7665 gram (6900)
Längd: 63,5 cm (62)
Huvudomf: 42,5 cm (41)

Nästa bvc besök är 2 juni då är det hälsokontroll o vaccination

BORRANDE!

Ja man kan bli knäpp för mindre... Sedan 7 imorse har dem borrat. Tror inte det gått en enda dag på flera veckor nu som dem inte borrar... som tur är verkar inte Agnes bry sig. Se filmen! (Glöm ej ljudet...)


 


Kan meddela att den nya vagnen kommer denna veckan. Blev SÅ GLAD när dem ringde från affären! Har precis lagt ut den gamla vagnen på blocket. Hoppas nu vi får den såld till det priset vi tänkt....

Bugaboo Bee

ÅÅÅHHHHH jag har hittat en sån söt vagn! Har redan lagt handpenning på den! Får reda på imorgon om den finns i lager här i Göteborg o då får vi den inom en vecka annars måste vi tyvärr vänta upp till 6 veckor....

image235

Har valt en svart Bugaboo bee där sitsen går att vända, så man kan ha den emot sig. Vill ju kunna se lilla söta Agnes när vi är ute o går! Som tillbehör har vi även beställt en svart åkpåse och en mugghållare.

Kolla in denna filmen!


Afterwork

Igår kom jag äntligen ut en sväng! Var ute med Malin o Sari på en afterwork, det var jätte trevligt!

image233


Nu har Agnes ätit majspure i några dagar, det verkar vara en riktig favorit! Nu äter hon lite mer till lunch, inte riktigt en hel portion men nästan... Till efterrätt idag var det mangopure o det gillar hon också!

image234

Hattar är skoj!

Idag kom det en ny hatt med posten.
Tack så mycket Karin (Agnes mormors väninna).
Agnes gillade den massor!

image231

image232

Aktiviteter

Hittade en intressant artikel . Den handlar om spädbarns stimulans och om man kan överstimulera deras små hjärnor. Har läst en del om det tidigare också och haft en del funderingar på vissa saker. Eventuellt funderar jag på att sälja vår kära vagn nu när det snart är dags att börja med sittdelen, men har inte riktigt bestämt mig än... Anledningen är den vagnen går bara att ha vänd ifrån sig och det är för tidigt vid 5-6 månader att ha dem vända utåt. Sedan har jag tänkt dra ner på aktiviteter för att inte Agnes ska bli överstimulerad. Tänkte försöka att bara ha aktiviteter 2-3 dagar i veckan.

Agnes dag

Tänkte visa hur en dag för Agnes kan se ut... Tiderna är såklart ca tider, men på ett ungefär så ser det ut så här:

Vaknar 7-8
Ammas 8:30
Sover 9:30-10:15
Lunch 11:30 en halv portion mat o frukt + ammas
Sover 12:30-13:30
Ammas 14:00
Sover 15:30-16:15
Ammas 16:30
Kvällsmat 18:15 1 portion havregröt
Ersättning 19:00 ca 140 ml
Somnar mellan 19-19:30
Ammas ca 03:30
Ammas ca 06

Idag ska vi testa majspuré för första gången!


Våren är här!

Vilket underbart väder vi haft några dagar nu! Fast idag var nog den absolut bästa!

Efter babysimmet idag gick jag, Karin o Agnes och åt lunch på café bommen där Kicki har börjat jobba. Vi satt mitt i solen, det var så härligt! Det var så varmt, fick ta av overallen så Agnes fick sitta i bara sin body o byxor och solhatten såklart....

Agnes har kommit på en ny grej! Att om man leker med nåt på bordet så är det kul att putta ner leksaken på golvet, för det både låter skoj när den landar på golvet o sen måste ju mamma plocka upp den hela tiden också!

Helgen har också varit bra! Nina har varit här och hälsat på, hoppas hon kommer snart igen!

Sedan var vi på BB i söndags o hälsade på lilla Klara som föddes i lördags. Hon vägde ca 4200 gram så det var en stor tjej! Jätte söt! Hjalmar såg himla stolt ut. Grattis igen till Sara o Adam!!

Lite bilder från dagen:

image226

image227

image228

Myskväll

Istället för att vara på en krog där det är högljudd, trångt o varmt, intalar mig det i alla fall :-), så har vi haft myskväll med tacos o jordgubbar till efterrätt...

Agnes har börjat få världens skrattanfall ibland, hon är så himla söt då! Försökte fånga med kameran, men då slutade hon såklart. Så det blev lite Agnes i närbild istället.

Om ni undrar vad det är för knäppt program i bakgrunden så är det hundra höjdare på kanal 5.



Axessakuten

Igår vid lunch gick jag till axessakuten. Dem Kåvepenin som jag åt hjälpte inte o dessutom hade jag feber igår... Fick där nya tabletter som jag ska äta i 10 dagar. Hoppas nu att dem fungerar!
Idag känner jag mig i alla fall inte febrig, men halsen är fortfarande svullen. Borde känna mig bättre i halsen imorgon om tabletterna hjälper... Så ikväll missar jag after work med jobbet :-(

Agnes är frisk o glad som ni kan se här :-)

image225

Måste bli frisk!

Har ätit Kåvepenin i 2 dagar nu så jag tycker det borde vända... Är fortfarande svullen o har ont i halsen o hela kroppen... Lite lätt feber 37,9... Har sett fram emot after work på fredag i över en månad nu! Massa folk från jobbet  ska ut o det hade varit skoj o träffa alla, men som jag mår nu vet jag inte hur det blir.

Har i alla fall varit duktig o gjort storkok med palsternacka ikväll medans Jonas matat och lagt Agnes. Jonas gick o tränade nu...


Vatten

Det går jätte bra med maten. Till lunch idag var det morotspuré, igen... Men imorgon tänkte vi göra palsternacka. Idag fick Agnes prova att dricka lite vatten till maten. Vattnet serverades i vilda bebins pipmugg. Det blev lite blött såklart men hon fattade ändå att man ska svälja vattnet. Numera sitter hon i barnstolen i köket när hon äter... hon har inte gillat den stolen mer än korta stunder förut men nu börjar det gå bättre!

Nu har hon ätit upp en smakportion gröt i 3 dagar så ikväll ska vi utöka den portionen lite samt även ge lite vatten till. Här är kort från gröten igår kväll:

image223

image224

Morotspuré

Agnes har varit snäll o vilat med mig under eftermiddagen idag nu när jag är sjuk. Vi sov i 3 timmar efter lunch. Hoppas hon somnar ikväll nu :-)

I helgen gjorde jag storkok av morotspure och fryste in till Agnes. Gjort av ekologiska morötter och ersättningmjölk! Det blir några dagar till med morotspure, sedan ska vi testa palsternacka. Det går riktigt bra med dessa smakportioner, hon får bara ca 1-2 msk än så länge.

image217

image219

image220


Här sitter Agnes i köket när jag lagar mat:

image222

Halsfluss

Jag måste vara som en magnet eller nåt... Drar till mig bakterier hela tiden. Nu har jag åkt på halsfluss också. Kul.... Ska äta Kåvepenin i 10 dagar. Agnes är frisk i alla fall....

Söndag

I dag har vi haft fullt upp... som vanligt känns det som :-) Men det är skoj! Först var vi ute på en promenad så att Agnes var utvilad till babysimmet. Nu börjar hon bli lite tuffare i vattnet!

Sedan har vi varit på söndagsmiddag hemma hos Jonas föräldrar och ätit god mat. Idag gjorde vi en ny grej med Agnes. Vi tog med hennes gröt, ersättning o pyjamas dit och förberedde henne för natten där istället. Det funkade jätte bra! Hon åt upp sin lilla smakportion gröt, drack sin ersättning och somnade i pyjamasen på vägen hem i bilen (vilket vi hade hoppats på). När vi kom hem var det bara att  lägga över henne i sin säng. Hon är så snäll o duktig!

I morgon ska vi bara vara hemma jag o Agnes, skönt!

Grattis Mormor!

Idag fyller Agnes mormor år! GRATTIS önskar Anna, Jonas och Agnes!

I present får mormor 6 nr av tidningen Hem ljuva hem trädgård. Hoppas du kommer gilla den!

image216

Beskrivning av Hem Ljuva Hem Trädgård:

Hem ljuva Hem trädgård är en systertidning till Hem ljuva Hem där innehållet kretsar helt kring trädgården och livet utomhus. I sex härliga nummer vill vi få läsarna att känna vilken glädje och avkoppling trädgården och arbetet med den kan ge. Vi berättar om vackra och personliga trädgårdar och ger kloka tips och råd, från hur man lyckas med gräsmattan till plantering av lökar och odling av tomater. För läsare med gröna fingrar men tummen mitt i handen ger vi även tips om enklare snickeriarbeten som hör ihop med trädgården. Grindar och lusthus, fågelbad och vackra krukor - ingredienserna för att få en trevlig och levande trädgård är många och skiftande, vare sig man bor i villa eller bara tillbringar några månader i torpet.

Fotografering

Hittade en fotograf här i Linné som tar jätte fina foton. Tänkte vi skulle ta kort på Agnes när hon är runt 6-8 månader gammal...
För 1450 :- ingick detta:
  • Babyfotografering för barn mellan 1-12 månader
  • Babyalbum (rymmer upp till 16 bilder)
  • 8 st 12x12 cm bilder färg/sv
  • Presentkort till en fri ettårsfotografering värde (950:-), gäller tom barnet fyller 2 år

  • Kolla gärna in vilka fina foton han tagit på andra barn: LECHTEstudios


    Tisdag

    I dag har vi varit på babysim. Agnes tycker det är så roligt! Hon gillar "karusellen" mest. Där hänger hon med sina armar över min arm och hänger då fritt i vattnet. Det gör att hon kan sprattla massor med armar o ben o det gillar hon! Efter simmet tog vi bussen till Guldheden o hälsade på Jonas farmor SIv. Där fick vi pannbiff, gott!

    Lägger upp en del videoklipp på bloggen, men sedan finns fler på vår sida på YouTube, så kolla gärna där ni som vill!  Agnes på YouTube



    Sömnrapport

    Ja man kan tro att Agnes läst mitt inlägg där jag skrev att jag var trött, för nu har det blivit mycket bättre! Ammar henne mer på dagarna nu med, så det kanske har med det att göra också....

    De senaste 2 nätterna har hon bara vaknat en gång på natten och varit hungrig. Sedan efter matningen har hon somnat om på en gång i sin säng. Hon vaknar visserligen klockan 6 men det är ok bara man får sova på natten! Så nu är jag så glad och hoppas att detta håller i sig!

    Potatis

    Idag har Agnes smakat på sin FÖRSTA potatis!!! Vet inte om hon var så överförtjust i den, men det gick ganska bra ändå. Se filmen!


    Solhatt

    Idag har vi haft en bra dag, fast jag har varit trött....
    Idag är ju ingen vanlig dag för idag är Agnes 4 månaders dag! Igår fick hon en mössa av mormor på posten i present, tack för den säger Agnes! Idag har jag också köpt en present till Agnes, en fin solhatt. Den är lite stor, men den passar nog till sommaren. Se så söt hon är i den!

    image214

    image215

    T R Ö T T . . .

    Somnar nästan nu i soffan... Agnes sover... I natt har Agnes krånglat ordentligt för första gången i hennes lilla liv. Hon har börjat äta mer på nätterna igen nu. I natt ville hon äta 5 ggr... Försökte ge henne nappen en lång stund innan jag ammade henne. Men det var inte populärt, hon var hungrig! Tror det har med att göra att hon äter mindre på dagarna.. Nu mera äter hon var 3:e timma, sedan när hon väl äter så är hon så nyfiken på allt som händer runt omkring så hon får nog inte i sig tillräcklligt. Därför tycker hon väl att det är smidigt att äta på natten istället. Men det tycker inte jag... är jätte trött idag. Ska börja amma varannan timma igen på dagen o se om det blir bättre. LÄNGTAR tills hon kan äta gröt på kvällen, då kanske man kan få sova lite :-)

    Snart ska vi på sångstund på Linnestadens bibliotek o sedan ska vi äta lunch med Sari.

    Godnatt!

    Nu är det bäst att sova tycker Agnes för i morgon ska vi till öppna förskolan.

    image213

    Storhandlat

    Idag har Agnes o jag storhandlat själva på COOP. Det gick jätte bra! Har inhandlat allt som behövs inför matdebuten på lördag. Efter coop åkte vi en sväng till babyproffsen o handlade hörselskydd o haklappar till Agnes. Se så söt hon är i dem!

    image211

    image212

    Prickig

    Nya prickiga bodyn från Ullared. Korten tagna alldeles nyss, efter babysimmet...

    image208

    image209

    image210

    Geisha

    Idag har det varit babysim igen! I söndags var Jonas med, o det tyckte Agnes var skoj! I lördags fyllde Agnes farmor år så vi var där och firade. Annars har vi inte gjort så värst mycket i helgen. Nästa helg tänkte vi bara vara hemma.... det ska bli skönt! Då ska ju Agnes få äta mat för första gången!

    Min vikt står stilla... Motionerar gör jag ju, men det hjälper inte heller. Kanske beror det på alla geisha godisar jag äter...Sökte på internet om man kan bli beroende av geisha. Kolla här vad jag hittade! Jag är tydligen inte den enda. Denna text har mannen till en ammande kvinna skrivit :-) Kan tillägga att riktigt så mycket äter inte jag.

    Min sambo ammar våran 3-månaders och vi har varje kväll samma dispyt beträffande samma sak, geisha!
    Hon äter 2st Geisha-choklader om dagen (200gram x 2), får hon inte sig Geisha blir hon tammefan galen och då vill jag inte längre sitta bredvid henne i soffan, då är det inte kul längre.
    För 5 minuter blev hon arg som ett bi när geishan tog slut och tog tag i mitt huvud och beordrade mig att CYKLA iväg flera kilometer för att köpa geisha. Tur är att jag har humorn i behåll och bara kan skratta åt denna makalösa beordning.

    Men vad är ok?
    Är det OK att äta hur mycket Geisha man vill när man ammar? Finns det någon gräns?
    Vi försöker då och då att ha geisha-fria vardagar, men slutar oftast med nervsammanbrott och besök på hemköp.

    OK! Lyssna noga:
    2 geisha om dagen = 24kr
    24kr x 7 dagar = 168kr
    168 x 4 veckor = 672kr.

    672 i månaden, på geisha.

    Sen tillkommer även kostnader för Coca Cola varje kväll, chips+dipp 3 dagar i veckan.

    Vi badar inte i pengar heller eftersom jag studerar och hon är mammaledig.

    Kommentera gärna.

    Taget från forumet http://www.familjeliv.se/


    RSS 2.0