Siri ätit mindre

Så skönt! I natt har Siri ätit mycket mindre än hon brukar. Hon somnade klockan 19. Vaknade sedan kl 22:30 och 02 för att äta. Sedan gick vi upp kl 6 och då åt hon också. Annars brukar hon snutta säkert 5-10 ggr/natt. Hoppas det fortsätter så här!

Aalborg

Igår morse kl 8 gick färjan till Fredrikshavn. Därifrån åkte vi till Aalborg där vi var på Zoo och bodde på hotell en natt. Känns som man varit borta flera dagar nu när man kommer hem... Vi har haft en jätte mysig liten tripp med barnen!



Först när vi kom till Zoo:t så regnade det, men det gav sig ganska snabbt. Aporna i bakgrunden var väldigt spännande.



Vill in till djuren :-)



Här vill hon också ta sig in, står och försöker få upp dörrlåset till träddörren.



Getterna var roliga, men klappa dem vågade hon inte...



ihhiii säger hon här till Åsnorna



Här sover dem medans vi äter middag på hotellet på kvällen. Båda somnade vid 19 tiden, dem var helt slut efter en dag på zoo.



Siri och jag vaknade vid halv sju imorse, Jonas o Agnes sov till sju...



Hissen på hotellet



Jättegod frukostbuffé



Jag o Siri



Älskar trappor!



Tar en kaffe i Fredrikshavn på hemvägen. Gick en runda och kollade i affärer innan vi åkte på färjan



Älsklingen



På färjan hade dem en stor sal för barnen att leka i. Här ritas det lite...



Rockringar. Skrattade högt när jag rockade med dem!



Sjöutsikt



Fanns en fotograf ombord. Skulle ha tagit kort på Agnes och Siri tillsammans, men tyvärr hade inte Agnes någon lust alls att vara med. Dock tror jag hon blev lite avundssjuk när hon såg vad skoj Siri hade :-)



Detta shoppade Agnes i Fredrikshavn. Fjärilsvingar, smyckeskrin och trollspö.



Äter lunch ute

7f1f8e79b3ace70c3e4c0b20b20bc48f.png

Äter lunch ute


Provar gåstolen

0-4bde62523ff92cbd75c0e9aaf2613628.png

Provar gåstolen


Äventyrsbadet

443287dbbc472525120f764541c32b53.png


Idag har hela familjen varit på äventyrsbadet i Åby. Det var jätte skoj! Agnes åkte i en jätte stor rutschkana. Hon ville inte sluta åka. Den var så hög så hon fick inte åka själv utan åkte med oss. Siri sov till en början, men när hon vaknade så badade vi i varmvattensbassängen allihop. Siri var nöjd och glad.


Blandat

Idag har jag varit på Hagabadet och utnyttjat ett av mina presentkort som jag fått av mina systrar när jag fyllt år. Det blev en helkroppsmassage a´la Romeo. Romeo hette min massör. Han var bra och gav mig lite tips. Han tyckte jag hade för dåliga bröstmuskler, då tenderar axlarna att åka fram. Så nu ska jag sträcka på mig mer och tänka på hur jag andas. Andas med magen och inte med bröstkorgen!

Detta är vår andra semestervecka. Första veckan var vi i Kristinehamn och hälsade på. Vi har lite mer saker som vi ska göra, bla åka till Danmark och bo på Legolands hotell i 2 nätter. Vi tänkte även åka till Borås djurpark och titta på alla djuren. Imorgon eller på fredag kommer vi åka till badhuset så att Siri får simma för första gången.



Siri 20 veckor

Idag blir sötnosen Siri 20 veckor.
- Hon är världens snällaste
- Alltid glad
- Äter en fjärdeldels portion mat till lunch
- Äter nästan en hel portion gröt till middag
- Dricker ersättning på kvällen
- Somnar snabbt i spjälsängen på kvällen
- Sover hela natten (7-6). Vaknar bara för att äta
- Rullar runt
- Kan äta majskrok själv
- Sitter bra i sin matsstolen
- Skrattar högt åt sin stora syster
- Kan sitta helt själv en kort stund på golvet

Puss på Siri!

Systrarna Forsman

70d7c27aaec2662d4168d32ecdcd7b8e.png

Systrarna Forsman


Blogg från bilen

Nu sitter vi i bilen på väg till Kristinehamn. Kommer börja med att vara i sommarstugan med morfar, Ann-catrin och Nina. Hoppas på sol och värme så Agnes kan bada från den nya sandstranden precis vid stugan. På fredag åker vi vidare till mormor och är där i några dagar. Sedan far vi hem på söndag för att fira kusin Hjalmar som fyller 5 år.

Mot lekparken!

203e0c8ba34395e53debb0c5f1bc1883.png

Mot lekparken!


Ny läggrutin

Igår började vi med en ny läggrutin för Siri. Det är egentligen inget fel på hennes sömn, hon sover precis som hon ska. Men hon vaknar väldigt ofta och vill ha en slurk mjölk. Hon somnar om väldigt snabbt. Men detta blir såklart lite jobbigt med 5-6 uppvak varje natt.

Så nu provar vi så här istället (eller jag provar för Jonas lägger ju Agnes varje kväll):

ca 17:00 Gröt (åt idag en halvportion)
Direkt efter gröten ammar jag henne
ca 19:15 får hon bröstmjölksersättning. Åt idag 120 ml, hoppas det ska mätta mer.
Kl 20:00 Idag hade hon somnat själv i spjälsängen.

Vill att hon ska sova minst 4 timmar innan hon vaknar o vill äta igen. Igår kväll sov hon nästan fyra timmar efter kvällsmålet. Ammade henne då, men sedan vaknade hon efter 1,5 timma igen och då var hon vaken i en timma (brukar hon aldrig vara) innan hon somnade om igen. Sen vaknade hon efter 2 timmar igen o då orkade jag inte mer så då fick hon komma o sova brevid mig... Hoppas på en bättre natt i natt.

Siri & jag

6d4032f46705a8465f53921fbb71c518.png


Idag har jag o Siri haft en dag för oss själva. Vi har varit hos optikern, shoppat lite, varit på mitt jobb o hälsat på samt lånat kursböcker på Göteborgs universitetsbibliotek.


Inbrott

Idag har vi varit busiga o gjort inbrott på området där vårt nya hus byggs. Eller riktigt så farligt var det inte. Vi åkte dit för att se hur långt dem kommit och då kunde man smita in mellan två låsta grindar, så det gjorde vi. Vi kunde då titta in i huset genom fönstren. På bottenplan är köket redan uppe och dem hade även kaklat runt om. Tog lite bilder genom fönstret!

En rolig sak: När vi stannade utanför huset med bilen så sa Agnes "emma" som betyder hemma!



Kort taget genom fönstret från uteplatsen



Kort taget genom fönstret från framsidan av huset. Man ser genom vardagsrummet och ut till köket.



Här är uteplatsen på baksidan av huset.



Baksidan med uteplatsen. Man ser grovköksentren och altandörren till köket..
Betongplattan till vänster på bilden ska bli förråd och framför förrådet ska carporten vara.



Lite utsikt, man ser vårt hus ner i backen framför den blå containern.
Bakom oss där vi tar kortet  ligger skogen (änggårdsbergen).

Agnes fina sommarhatt!

0-338ddffa0f736845c2e72bae8308b3fe.png


Fått en fin sommarhatt som mormors väninna Karin har gjort. Tack så mycket!
Siri har också fått en, kommer bild på den också sen.


Dagsutflykt till Vrångö

0-3bb2ced62f1db7e22d0ced42b0a6e086.png

Dagsutflykt till Vrångö


Distriktssköterska

Var precis inne och kollade antagningen till vidareutbildning som jag sökt. Jag kom in på distriktssköterskeutbildningen till hösten! Ska bli JÄTTE kul! Utbildningen är i Borås men läses på distans. Jag hoppas bara det kommer fungera att vara föräldraledig och läsa en utbildning samtidigt. Men jag får kämpa för jag vill verkligen ha ett jobb där man inte jobbar kvällar, helger o alla röda dagar. Vill kunna vara med familjen när dem är lediga.

Gröt är gott!

62bff0b5cfd76b93a87c626b304c3ff3.png

Gröt är gott!


Liseberg, 4-H gård & loppis

Måndags-onsdag har mormor varit här o hälsat på. Vi har haft aktiviteter för oss hela dagarna. I måndags var vi på Liseberg. Då åkte Agnes karusell o det tyckte hon var skoj! Vi åkte ponnykarusellen och tekopparna. Agnes fick även ett par lisebergöron som hon var väldigt stolt över. I tisdags var vi vid lekparken Plikta på förmiddagen, sedan åkte vi till en 4-H gård i Tuve. Där tittade vi på ankor, gäss, grisar, höns, kaniner o hästar! I onsdags åkte vi till IKEA på förmiddagen för att inhandla en stol till Siri så att hon också kan sitta med vid matbordet och äta. Efter ikea åkte vi på loppis här i Askim. Det var massor med folk! Vi var där vid 14 tiden när dem öppnade o då var det kö för att komma in!

FÖRRESTEN! Nu rullar Siri runt åt alla håll! I tisdags när hon var 4 månader och 1 vecka rullade hon runt från rygg till mage för första gången. Nu gör hon det hela tiden. Första gången Agnes rullade från rygg till mage så var hon nästan 6 månader, så Siri är väldigt tidig om man jämför (fast det ska man ju inte...)










Siri skrattar

Agnes är väldigt bra på att få Siri att skratta. Det är bara hon som fått henne att skratta så här. 1 minut o 40 sek in i filmen börjar Siri skratta! Vi filmade med mobilen så det blev lite snett...


Första smakportionen

Idag fick Siri prova lite morotspuré för första gången. Hade förväntat oss lite mer grimaser!


Siri 4 månader

Idag fyller Siri 4 månader! Tiden går snabbt! Var på bvc idag och mätte och vägde Siri. Vi pratade också lite om mat för nu börjar det bli dags att ge Siri smakportioner. Dem nya rekommendationerna är att man ska helamma i 6 månader nu. Men vi kommer att börja ge smakportioner ändå nu vid 4 månader. Så gjorde vi med Agnes o det funkade ju jätte bra. Vi kommer ge henne långsamt så hon får vänja sig vid mat, några teskedar varje dag som succesivt ökas till en portion. Imorgon ska vi ge första smakportionen (morotspure).

Nya måtten:
Vikt: 6790 gram
Längd: 64 cm


Till BVC

133a02a8098f060ebee7f36c4d5961ec.png

Till BVC


Rullar snart runt!

06e9f2a85d6313cf369ad2549f71728c.png

Rullar snart runt!


Meeea vatten

6c9ee700169d3166ed0ed8026e2e2530.png

Meeea vatten


RSS 2.0