Nya videoklipp

Nu har vi äntligen flmat lite... Det går i perioder det där. Nedan visar jag 3 klipp som är tagna senaste veckan...

Lite uppdatering om sjuklingen också: I natt hade hon ont i öronen... Vaknade vid halv tre och ville inte somna om förrän vid halv femtiden. Fick gå runt o bära henne hela tiden, lade jag ner henne i sängen så blev hon ledsen. Trycket i örat ökar när dem ligger ner så det kan göra jätte ont. Men efter ipren, näsdroppar och lite ersättning så somnade hon tillslut. Idag på dagen var det samma visa när hon skulle sova. Vid halv tolv fick jag åka ut med henne i bilen för att hon skulle somna. Hon somnar lättare där för i barnstolen sitter hon mer upp o sover. Nu sover hon fortfarande... hon var nog jätte trött stackarn. Kanske blir första gången idag som hon bara sover en gång under dagen.

I detta klippet leker Agnes med Jonas mobil, den är väldigt fascinerande. Notera hur hon vänder på den hela tiden :-)




Här är Agnes på simmet i lördags. Det var då vi tog undervattensbilder. I denna filmen simmar hon med sina armkuddar.




Här sitter hon på flytflaket


Namnkalas för Klara

I helgen var vi på Klaras namnkalas. Sara o Adam hade ordnat ett jätte trevligt kalas! Tack för alla god mat!





Klara i den fina klänningen. Samma som Agnes hade på sitt dop. Hjalmar hade också den klänningen på sitt namnkalas, fast då med blå band förstås :-)


Precis innan maten serveras. Alla hade fått ett eget ljus som man fick tända för Klara


Agnes ute på upptäcksfärd. Strax innan hade hon hittat trappan och klättrat upp till övervåningen helt själv (med mig bakom).
 

Klara o Agnes. Klara skrattar åt sin farbror som skojar.


Här leker dem titt-ut!


Agnes med mamma o pappa


Hjalmar hjälper Klara öppna sina presenter


Klara med sin mormor o gammelmormor

Öroninflammation

Igår eftermiddag höll jag på i säkert 2 timmar med att försöka få Agnes att sova. Hon somnade nästan flera gånger, men vaknade lika snabbt igen. Så ledsen o svårsövd brukar hon aldrig vara, så det märktes att hon hade ont någonstans. Så imorse åkte vi till doktorn för att kolla så att hon inte hade ont i öronen eller halsen... På vänster öra såg han en rodnad och utbuktande trumhinna. Hade hon varit över 2 år så hade man väntat med att sätta in antibiotika, men eftersom hon är så liten så tyckte doktorn det var lika bra att hon fick en kur med Kåvepenin. Sedan ska vi om 2 månader boka in en tid på öronmottagningen för att se att allt ser bra ut.

Sjuk igen!!!!!!!!!!!!!

Jaha då har Agnes blivit förkyld igen... Inatt har hon sovit lite oroligt. När hon vaknade imorse så var hon rejält snuvig och även hostig. Känns lite varm men har ingen direkt feber. Men det är väl bara att vänja sig att det är så här att ha småbarn. I alla fall om man ska tro vad denna barnläkaren skriver:

Övre luftvägsinfektioner drabbar de flesta vuxna 2-5 gånger per år. Små barn upp till 3-4 års ålder drabbas oftare, mellan 6 och 8 gånger per år, och en del barn upp till 10-12 gånger per år om de vistas i en barnrik miljö, till exempel på dagis. Detta är inte onormalt. Eftersom en förkylning hos ett barn i den här åldern kan ta en dryg vecka eller ibland två, verkar det som om barnet ständigt är förkylt, vilket givetvis oroar föräldrarna. Så länge det rör sig om virusorsakade övre luftvägsinfektioner är de många förkylningarna inte något tecken på någon sjuklig infektionskänslighet. Barn bygger upp sin motståndskraft mot olika infektioner under de första levnadsåren och ju äldre barnet blir, desto mer sällan drabbas barnet av övre luftvägsinfektion och desto fortare går den över.

Ska lägga in lite bilder från namnkalaset i helgen lite senare. Får inte sitta vid datorn nu för Agnes...


Lekparken

Idag var vi ute o testade regn/överdrags byxorna för första gången. Dem kom väl till användning. Agnes har sista tiden börjat klättra överallt.












Jonas födelsedag

Idag fyller Jonas 29 år så vi har haft kalas ikväll. Av Agnes o mig fick han en helårsprenumeration av tidningen Fighter. Här är lite bilder från dagen och kvällen.



Från imorse, försökte duka men Agnes tyckte det var roligare att leka tittut med duken.




Middag. Kyckling med quinoa och grönsaker




Agnes har fått syn på lampan




MER, vi vill ha mer majskrokar!




Broccoli är gott!




Bus på lekmattan




Söta Klara




Leker jage




Agnes o Pappa

Fönstertittare

Hmmm jag har blivit en fönstertittare... Nä så illa är det kanske inte riktigt. Däremot har jag haft koll på en speciell lägenhet i huset brevid oss. Den lägenheten var nämligen ute till försäljning för några månader sedan. Det är en likadan lägenhet som vi bor i fast en våning under. Utgångspriset var ganska så högt så man blir nyfiken om dem fått sålt den osv. Förra veckan såg jag att dem som bodde där hade börjat packa. Så då borde dem ju fått sålt den tänkte man. Dessutom imorse när jag vaknat såg jag att v-rummet var inredd med helt nya möbler, jätte snyggt var det. MEN nu när jag kollade ut så ser jag 5-6 personer som springer runt i lägenheten och inreder frenetiskt. Alla har samma kläder samt en symbol på kläderna som jag känner igen. Det är alltså ett Homestyling team där! Så nu är frågan, har dem inte fått sålt den och ska piffa upp lägenheten innan ny försäljning? Eller är det de nya ägarna som anlitat Homestyling teamet? Fortsättning följer....

Tradera

Ja vad gör man en fredagkväll som småbarns förälder? Jag har i alla fall shoppat lite... på tradera. Hittade detta regnställ för 100 kr! Helt nytt dessutom. Så nu kan Agnes krypa runt i lekparken. Ska försöka hitta ett par snygga kavatkängor och en vinteroverall också till henne på tradera.


Frisk!

Nu är Agnes frisk. Vi behövde inte gå till doktorn igår. Skönt! Denna veckan har vi hoppat över alla aktiviteter för att Agnes ska få ta det lite lugnt. Men då blir ju jag rastlös istället! Så i tisdags åkte jag o Sari till ikea. Där inhandlade jag en hel del.... En till 90 säng, ny byrå, två nya nattduksbord samt lite små saker. Så igår och idag har det varit storstädning och omflyttning av möbler här hemma. När man köper nytt så måste man ju också bli av med det gamla. Så sänggaveln och nattduksborden har vi redan sålt på blocket. Kommer en kvinna o hämtar dem i morgon. Hoppas vi hinner fixa i ordning allt tills nästa vecka när vi ska kalas för Jonas. Men det tror jag. Bilder på allt kommer när det är klart...

Agnes har mer än gärna hjälpt till, här hjälper hon mig plocka ur garderoben.



Bra Barnmottagning!

Axessakuten har en jätte bra barnmottagning där kan man gå in på deras hemsida och boka in ett besök till en barnläkare samma dag eller för nästkommande dag. Jag gick in nu och bokade en tid till Agnes imorgon kl 9:45. Om hon håller sig frisk idag och inatt behöver vi ju inte gå och då räcker det att jag avbokar den via nätet innan kl halv nio imorgon. Perfekt!

Vår lilla sjukling

Ja man kan nog säga att detta var första gången som Agnes var riktigt sjuk. Hon har ju varit snorig och haft lite feber förut, men detta var lite mer. Igår hade hon också feber dock inte lika hög som i söndags, men hon var trött och ville inte riktigt äta igår eftermiddag så det var lite trugande för att få i henne. I natt vaknade hon strax innan vi skulle gå o lägga oss. Då hade hon lite feber o var ledsen så det tog en bra stund för henne att komma till ro igen o somna om, men sedan sov hon ändå till kl 8 imorse. Imorse var det mer den vanliga Agnes igen. Hon drack sin ersättning, åt sin gröt och lekte som hon brukar. Somnade för ca en halvtimma sedan. Hoppas hon är på bättringsvägen nu. Kommer febern tillbaka idag så kommer vi nog att gå till doktorn imorgon för att kolla så att hon inte har öroninflammation eller nåt annat...

Agnes sjuk

Idag skulle vi ha åkt till Ullared, men det fick vi ställa in. Agnes vaknade med feber i morse. Hon har som mest varit uppe i 39.8 grader i dag. Panodil har fungerat bra och tagit ner febern. Men så fort den går ur kroppen så går febern upp igen. Hon har pyttelite hosta också... Annars har hon inga andra besvär vad vi märkt i alla fall. Hon somnade strax innan 19 men sover ganska ytligt och oroligt. Vi får se hur natten går.

Badkväll

Ikväll är Jonas på firmafest med jobbet, så jag o Agnes är själva. Agnes har nyss somnat och jag sitter framför datan och bloggar och tittar på idol samtidigt. Var på Hemköp förut och hittade julmust, så det dricker jag nu. Äter en del godis också...

Bilder från kvällsbadet:



Ska vi inte hoppa i snart?









Lekparken

Ja nu känner jag mig gravid i alla fall. Igår em fick jag migrän. Var tvungen och gå o lägga mig och sova flera timmar... Imorse när jag vaknade så kräktes jag och jag mår fortfarande illa och känner mig yr i huvudet. Men det är bara att bita ihop. Snart kommer Agnelica o Neo, ska bjuda på lite lunch, sen tänkte vi ligga i soffan o slappa medans barnen leker :-) Vi får se hur det går...

Bild på Jonas o Agnes iförrgår em. Vi tog en promenad till apoteket och affären. Agnes var mer än nöjd när hon fick sitta i bärselen hos pappa.




Igår var vi i en lekpark i Haga. Agnes testade att åka bobby car. Gungade gjorde hon också såklart :-)







Bra att samsova!

Idag har vi varit på Öppna Förskolan, lika skoj som vanligt! Här kommer några bilder:








JAHA nu precis, mitt i bloggandet, så klättrade Agnes upp i soffan första gången!

Som jag tänkte har jag fått många åsikter från mitt förra blogginlägg angående samsovning. Vilken tur att vi själva får välja hur vi vill ha det och att ingen annan bestämmer. Är vi nöjda och glad så är ju det huvudsaken. Men för att visa på att samsovning är positivt på många sätt så kan ni läsa nedanstående.

På mer lång sikt finns det studier som visar på att samsovningen har positiva effekter på barnen när de blir vuxna. Det finns studier som tyder på ökad självkänsla hos vuxna som samsovit som barn. [1] [2]

I Storbritannien har det gjorts studier på medelklassbarn där man kunnat se att barn som aldrig fick sova med föräldrarna svårare att kontrollera, mindre glada och hade fler utbrott. De var också räddare än barn som alltid sov hela natten med föräldrarna och hanterade stress sämre[3]. Man har också sett belägg för att samsovande barn i mindre grad var i behov av psykiatrisk hjälp [4]


I en stor studie bland flera olika etniska grupper i USA har visat att positiva effekter av samsovningen var fler än de negativa. Inte minst var samsovare nöjdare med livet. [5] Men det är viktigt att se att samsovning inte är något isolerat, som ger ett entydigt resultat på barnen. I stället samspelar det med resten av kulturen runt barnet och samsovning kan förstärka den relation barnet har med föräldrarna under dagtid.


[1] Lewis RJ, LH Janda. The relationship between adult sexual adjustment and childhood experience regarding exposure to nudity, sleeping in the parental bed, and parental attitudes toward sexuality. Arch Sex Beh 1988; 17:349-363.. Crawford, M. Parenting practices in the Basque country: Implications of infant and childhood sleeping location for personality development.

[2] Crawford, M. Parenting practices in the Basque country: Implications of infant and childhood sleeping location for personality development. Ethos 1994, 22;1:42- 82.

[3] Heron P. Nonreactive Co-sleeping and Child Behavior: Getting a Good Night's Sleep All Night Every Night. Masters Thesis, Univeristy of Bristol, United Kingdom, 1994

[4] Forbes JF, Weiss DS, Folen RA. The CO-sleeping habits of military children. Military Medicine 1992; 157:196-200.

[5] Mosenkis, J The Effects of Childhood Cosleeping On Later Life Development 1998.

Masters Thesis. University of Chicago. Department of Human Development


Halvtid o lite uppdatering

Idag har jag gått halva graviditeten. Vad fort det går! Idag är jag i vecka 20 av 40. Mår jätte bra, inga besvär alls direkt. Magen har blivit större också.... 

Idag sov Agnes till klockan kvart i åtta! Skönt med lite sovmorgon. Kanske ska uppdatera lite hur det går med att sova i eget rum för Agnes... Hon sover jätte bra i sin säng på dagarna samt början av kvällen. Sedan brukar hon vakna vid midnatt och då får hon komma och sova mellan oss. Då har vi somnat så då orkar man inte riktigt sitta i hennes rum för att få henne att somna om. Då är det så mkt lättare att bära in henne i vår säng, då somnar hon på direkten dessutom. Vi har funderat lite här hemma hur vi ska göra med detta och har kommit fram till en lösning. Eftersom ingen av oss störs av att ha Agnes sovandes mellan oss så får hon fortsätta med det. Själv tycker jag det är jätte mysigt! Ibland (läs oftast)brukar vi tom gå o hämta henne innan hon vaknat bara för det är så mysigt :-) Så inom snar framtid har vi bestämt att köpa en större säng. Vi har nu två stycken 90 sängar, men tänkte köpa till en tredje så att hela familjen får plats sen när nästa goding kommer!

RSS 2.0