Äter lunch

MMS

Äter lunch


Siri

MMS

Siri


Fredag

Idag har varit en riktigt bra fredag. Jag, Agnes o Siri har idag träffat Eva och Herman. Herman är lika gammal som Agnes och i Evas mage väntar tillökning vilken dag som helst. Vi tog en promenad i Slottsskogen och sedan åt vi lunch på Condecco. Inte trodde jag att det skulle gå att äta lunch i lugn o ro med två små barn. Men det gick jätte bra. Agnes satt snällt i sin stol o åt lunch o Siri sov i vagnen. Siri vaknade för att ammas en liten stund sedan somnade hon om i vagnen igen. Hur länge får man ha det så?!?!

Ikväll är jag ensam hemma med barnen. Jonas är hemma hos en kompis o spelar poker o dricker öl.

Här kommer lite kort från idag:







Nakenfis

MMS

Nakenfis


Som att vinna på lotto

Ja, idag skriver vi kontrakt! Nu är lägenheten snart såld.

Vi fick mycket mer än vi någonsin trott för lägenheten. Vi är jätte nöjda, firade med ett glas champagne igår kväll. Utgångspriset var 2295000, vi ville ha 2,4 för att få ihop det ekonomiskt i nya huset. Men slutbudet stannade på 2750000!!!!!!

Ny vikt!

Det är nog grädde i bröstmjölken!

Siris nya vikt: 4410 gr
Förra veckan 4005 gr


Boktips

Denna boken har jag väntat på ska släppas på Bokus.com. Ska genast beställa den!



Fem gånger mer kärlek, eller med andra ord: att ge sina bara fem gånger så mycket positiv uppmärksamhet som tjat, tillsägelser och gränssättning är ett förhållningssätt som ger stor utdelning! Den här boken visar hur man som förälder gör detta. Det är en handfast och konkret guide med väl förankrad forskning i ryggen och ett pedagogiskt upplägg med både exempel och övningar.

Principerna kommer från KBT, och bygger på tilllämpad forskning om föräldraskap. Bokens kapitel utgår från olika teman på vanliga problem som de flesta föräldrar upplevt. Därefter följer övningar som steg för steg ger dig som förälder en ny färdighet och insikt.

Fredag

Idag har vi varit på Freeport o shopat lite. Dessa söta skor fick Agnes:




Agnes är glad att vi tagit fram babysittern igen, som ni kan se här:


Bra viktuppgång

Idag har vi vägt Siri på BVC. Hon har ätit jätte bra, gått upp 330 gram på en vecka. Så den nya vikten är 4050 gram!


Glass!

Idag kom mostrarna Nina o Karin o hälsade på. Dem hade glass med sig. Gissa om Agnes var nöjd :-)
Hon vägrade såklart släppa greppet om pinnen, så för att hon inte skulle äta upp hela den stora glassen fick vi bryta av en stor bit....





Agnes & Siri i helgen

I helgen har Agnes o Siris mormor varit på besök. Igår var även deras farmor o farfar här och vi åt jätte god indisk mat.

Agnes favoritlek just nu är att leka tittut bakom gardinen.



Siri sover jätte bra... På nätterna sover hon brevid mig, vaknar 3-4 ggr och äter sedan somnar hon om. Somnar ca 22 o sover till ca 9 på morgonen.  Igår provade vi babysittern för första gången.




Siri på mage

Filmade Siri när hon låg på mage en stund. Hon är riktigt stark, kunde vända sig till sidan! I bakgrunden hör man en lite gnällig Agnes som blir nöjd när hon får russin :-)


Inskrivning - BVC

Första besöket på BVC idag. Allt var bra, Siri har nästan gått upp till sin födelsevikt.

Vikt när hon föddes: 3790 gr
Idag vägde hon 3710 gr





Agnes har kommit på att man kan krypa in i hyllan nu....

Hemnet

Nu finns vår lägenhet på HEMNET. Gå in o kolla!

Avgiften kommer ändras.... från april får vi hyressänkning med 5 %.

Visning av lägenheten

Nu har vi fått en tidsplan av mäklaren. Nu börjar det närma sig. Så spännande!

11 mars - Marknadsföring på hemnet
23 mars - Marknadsföring GP bostad
24 o 25 mars - Visning
Därefter skrivs kontrakt snarast.

Utgångspris kommer troligtvis bli 2 295 000:- Vi hoppas få 2 400 000:- för lägenheten, men vår budget klarar även 2,3 milj.

Agnes & Siri



Agnes busar



Siri kurar ihop sig



Agnes testar amningskudden

Bilder

Passar på att blogga lite, Agnes o Siri sover. Undra hur länge barnen kommer sova samtidigt? Känns för bra för att vara sant :-) Här kommer lite bilder från BB.



3 timmar gammal



Vägning o mätning



Siri 7 timmar gammal. Första syskonbilden. Faster Sara och farmor Harriet är med också.

Förlossningen

Ja kl 7 blev vi inskrivna på Östra. Då hade jag haft värkar hela natten hemma. Så någon sömn hade det inte blivit...
Fick ligga med ctg i 45 min för att se så Siri mådde bra och det gjorde hon. Sedan trodde barnmorskan att vi skulle få gå ut o gå en stund för att få igång förlossningen ytterligare. Men efter att hon undersökt mig så ändrade hon sig för då var jag redan öppen 6 cm. Då var klockan ca 8. Värkarna fortsatte och vid 9 tiden gjorde dem såpass ont att då fick jag börja med lustgasen. Klockan 10:30 fick hon ta hål på fosterhinnorna för då kände jag att krystvärkarna hade börjat. När hon tagit hål på dem så satte allt igång med världens fart. Så dem sista 17 minutrarna kändes det som jag inte var närvarande men kl 10:47 vaknade man till snabbt för då var Siri ute!

Film på Siri

Här är Siri på BB




Nu sover båda barnen!
Kl 14 ska vi iväg till Östra för hörselkontroll, PKU-prov och viktkontroll på Siri.
Tiden hemma har hittills varit jätte bra. Siri verkar vara en nöjd bebis som sover o äter mycket.

TACK!!

Tack för alla fina hälsningar vi fått!

Vi kom hem från BB idag. Känns jätte skönt att vara hemma.
Skriver mer o lägger in mer bilder en annan dag, ska hoppa i säng nu.


Godmorgon!

MMS

Godmorgon!


Här är Siri!

MMS

Här är Siri!


Lilltjejen 1 timma gammal

MMS

Lilltjejen 1 timma gammal


Aj aj...

Nu är det 5-7 minuter mellan värkarna. Ringde in till förlossningen och vi är välkomna in när jag känner att det gör för ont att vara hemma. Agnes farmor är på väg hit nu.... Ska se om jag kan äta lite frukost innan vi åker. Är lite trött nu när man varit vaken hela natten så det kanske kan vara bra att få i sig lite energi.

Hoppas på att nästa inlägg är ett kort på bebisen så vi inte blir hemskickade igen...

Kan inte sova

Nu har jag äntligen ONT i alla fall. Så nu är mitt humör bättre :-) Sedan jag gick o lade mig vid 22:30 så har värkarna kommit med 12-16 minuter mellan rum. Inte så ofta, men mer regelbundna nu samt att dem gör ont och det onda håller i sig längre, ca 90-120 sek. Ska försöka stanna hemma tills det är 5-6 minuter mellan värkarna. Agnes o Jonas sover i alla fall gott.

Klockat lite värkar

Ja värkarna kommer, men dem är inte så värst regelbundna och inte heller jätte onda. Jag hoppas på MER  ont i natt!! Är på dåligt humör också.

Värkintervall:
5 min 22 sek
4 min 47 sek
8 min 4 sek
4 min 45 sek
5 min 4 sek

Det gör ont i ca 35-60 sekunder.

Förlossning på G?

Kl 11:15 när jag o Agnes vaknade efter en liten sovstund började vattnet sippra på mig. Sipprade ganska mkt till att börja med. Sedan avtog det och kom lite till efter en stund. Ringde förlossningen som ville jag skulle komma in på kontroll. Så Agnes farmor kom hit och passade Agnes o Jonas kom hem från jobbet o vi åkte till Östra. Innan vi åkte kände jag att det började komma lite värkar med ca 5-6 minuters mellan rum. På Östra fick jag sitta en stund med ctg för att se så bebis mådde bra o det gjorde h*n. Sedan undersökte barnmorskan mig. MEN hon kunde minsann inte se nått fostervatten. Försökte förklara att det bara sipprat och att det var precis likadant med Agnes. Det sipprade bara ut när jag rest mig efter att jag legat ner en stund. Men hon kunde inte konstatera vattenavgång. Men hon vågade heller inte kolla om jag öppnat mig pga infektionsrisken ifall det nu hade varit vattenavgång. Hon tyckte även det lät som vattenavgång eftersom jag fått värkar en stund efter att det sipprat vatten. Trots det fick vi rådet att åka hem o komma tillbaka igen om det började sippra.... Jag hade velat bli undersökt av en läkare för att se så bebis hade bra med fostervatten hos sig, men men....

Mina värkar avtog på eftermiddagen, men nu känner jag att dem kanske kommer tillbaka. Ska prova att klocka dem o se om dem är regelbundna.

När vi kom hem hade Agnes precis kräkts igen... Hon ville inte heller äta eller dricka nåt. Hon drack i alla fall 1 dl majsvälling nu innan hon somnade. Imorgon blir det lugnt med maten igen. Vi får ge henne majsvälling och vätskeersättning....

Vasaloppet

Lugn o skön söndags förmiddag med vasaloppet på tv:n. Kommer ni ihåg förra året? När Jonas o Agnes tittade på vasaloppet i sängen:



Nu sover Agnes. I em ska vi ut till Sisjön o titta lite i affärer.

RSS 2.0