Magbilder vecka 30

Flera har frågat om jag inte kan lägga upp lite fler magbilder. Det är klart jag kan! Tog samma kläder som sist så kanske man ser lättare om det växt nåt...

           




Målat

Idag har vi äntligen kommit igång med att måla lite. Det är så segt att komma igång, men när man väl börjat så går det av bara farten. Jonas har målat fönsterlisterna i köket och jag har målat fönsterlisterna i bebisens rum. Nästa vecka kommer spjälsängen så då vill jag börja inreda lite! Ska bli skoj!


I live TV kan allt hända

Säkert några som redan sett detta videoklipp. Men måste bara visa den på bloggen. Stackars tjej....

Den gräsliga gästtoaletten

Nu har vi fått upp skötbordet på gästtoaletten. Blev perfekt med ett vägghängt skötbord där tycker jag! Toaletten ska vi vänta med att renovera... Det får bli om ett eller ett par år.



Har en del saker kvar att fixa med innan bebisen kan komma:
- Ska måla fönsterlisterna i bebisens rum
- Få hem spjälsängen som vi beställt från IKEA.
- Köpa en baby bilbarnstol
- Inreda bebisen rum

Snart går jag på havandeskapspenning så då kommer jag att hinna med och greja hemma. Men jag har även tänkt att plugga under den tiden. Känner att jag ligger lite efter där i min planering, men jag hoppas jag ska hinna med. Ska i alla fall bli så skönt att få sluta jobba!

Nu ska vi åka ut och titta efter kyl och frys till nya köket! (Köket kommer 11 oktober).

Förlovningsringarna här!

I dag har vi varit och hämtat ut våra ringar. Vi är jätte nöjda med dem. Köpte dem på Hedens guld här i Göteborg. Bra service!

Min ring är av märket DaniDos, celion 3, alliansring. Till denna kan man sedan köpa till en jätte fin princess ring.



Jonas ring kommer från Schalins.


     

Onsdagen den 19 september

Idag har jag jobbat. Har haft utvecklingssamtal med min chef, vilket var mycket givande. Känns tryckt att snart gå på grav.ledighet och veta att dem fortfarande räknar med en när man kommer tillbaka. Vill ju inte tappa mina ansvarsområden bara för man är grav. ledig. Det kan nog lätt annars kännas som att man får "börja" om när man varit borta en längre tid från arbetet. Kommer självklart försöka jobba lite extra för att dryga ut min ledighet. Har nu bara 6 arbetspass kvar!!!

Efter jobbet gav jag mig ut i regnet och träffade Erica på en fika. Efter det gick jag till butiken Storken och hämtade ut en gåva från Pampers som alla gravida får. Den boxen innehöll lite blöjor, matskål och sked, tvättservetter mm. Har även hört ryktas att Jonas pappa har börjat samla blöjor i garaget som han får genom någon kontakt. Det låter toppen!!

Nu har vi äntligen hittat ett skötbord! Ringde på en annons på Blocket igår kväll. Vi åkte och hämtade det på en gång. Så ikväll eller imorgon tänkte vi sätta upp det ovanför gästtoaletten. Gästtoan får bli ett skötrum istället, använder ändå den toan väldigt sällan.

Facebook

Eftersom alla pratar om facebook och att det är så bra så var jag också tvungen att anmäla mig där. Så nu har jag också gjort en profil där. Ni som vill får gärna lägga till mig där som vän. Min mail är: [email protected]

Hemma idag...

Skulle egentligen jobbat idag, men jag mådde inte bra igår så jag ringde och sjukskrev mig. Idag mår jag bättre.
Igår eftermiddag var jag och Jonas ute och åt kina buffé. Det var jätte gott så jag åt 2 stora tallrikar med mat. Vilket jag inte borde ha gjort... På kvällen hade jag ont i magen och mådde jätte illa.... Tillslut kräktes jag upp allt. Trodde först det kanske var matförgiftning, men insåg sen att jag nog bara ätit för mycket. Det finns nog inte så mycket plats kvar i magsäcken nu när bebisen trycker ihop den. Får börja äta mindre portioner och oftare tror jag....

Den nya Pavarotti??

Fick tips att kolla in detta videoklippet från YouTube igår. Killen i videoklippet heter Paul Potts och är med i en talangtävling i England. Trodde först han mimade men uppenbarligen inte.... Han är grym! Glöm ej sätta på ljudet.


Föräldrautbildning

Idag har vi varit på föräldrautbildning för första gången. Utbildningen var på MVC som vi går på och det var vår barnmorska som höll i den. Vi var 6 par som alla väntade bebis i november eller december.

Mycket som togs upp har man redan läst en del om, men det var bra att höra lite fördjupning från barnmorskan.  Idag pratade vi om förlossningen och om dess olika skeden. Jonas fick reda på hur han ska klocka värkarna, så det lämnar jag över till honom :-) Känns ganska långt kvar till förlossningen fortfarande, men det var ändå bra att få reda på lite mer.

Nästa gång ska vi se en film och prata om olika typer av smärtlindring. Själv skulle jag vilja klara förlossningen utan smärtlindring. Men det är ju inte alltid det blir som man bestämt eller tänkt så man får väl vara öppen för olika förslag.

Nää nu är vi hungriga, ska laga fläskfilé och klyftpotatis!

Vecka 28

Min graviditet - BF Sön 9 dec 2007 

  Du har gått 189 fulla dagar av 280
  Du är i vecka 28
  Du har gått 27 fulla veckor och 0 fulla dagar (v27+0)
  Du är i 6:e kalendermånaden
  Du är i 7:e graviditetsmånaden (lunarmånaden)
  Du är i trimester  tre
  Du har  91 dagar kvar till förlossning

Barnet väger nu cirka 1000 gram och längden är omkring 35 cm och fötterna mäter 5 cm. Hårstråna på huvudet är ganska långa. Mjölktänderna under tandköttet är färdiga. Barnet anses livsdugligt vid denna tidpunkt och om det skulle födas måste man registrera barnet enligt lagen. Som tur är har barnet nu mycket goda chanser att klara sig utanför livmodern, med hjälp av bland annat värme från en kuvös.


I helgen har vi fått sålt vårt gamla matsalsbord med 4 stolar på Blocket. Skönt att bli av med det innan det nya kommer till veckan. Vi fick 2000:- för det. Ok pris tycker jag.  Ser lite tomt ut i vardagsrummet utan det, men det kommer snart bli sååå fint med det nya bordet och stolarna.

Idag är jag ledig, men dagen är fullbokad ändå... Ska nu sätta mig ner och börja fylla i föräldrapenningspapperen och det lär väl ta en stund. Måste börja måla fönsterlisterna i bebisens rum snart också. Har beställt en spjälsäng på Ikea som ska komma i vecka 40. Så innan den kommer hoppas jag ha målat klart där. Ikväll är det vattengympa igen och efter det ska jag jobba natt.

Sen måste vi åka och titta på ringar någon dag. Har inte hunnit med det än....


Magbilder vecka 27

Jonas tog lite bilder på min mage idag. Tycker den ser stor ut, undra hur det ska sluta.... 


                                           

Matsalsgrupp

Igår var vi på EM möbler i majorna och hittade denna fina matsalsgrupp. Tack Kicki för tipset om den affären! Har tidigare sett en grupp på chilli som vi gillade. Men nu hittade vi ett bord i valnötsfanér, precis som vårat soffbord. Så det kommer nog bli jätte fint! Vi får det levererat i mitten på nästa vecka. Här ser ni en bild på bordet från deras internetbutik.


image21

Vattengympa

Idag var jag på vatten gympa för första gången på Haga badet. Det var jätte bra! Vi var 8 gravida tjejer som alla var i vecka 25-30. Det började med att alla fick berätta lite om sig själva. Sedan var det gympa i vattnet i ca 40 min, med streching och avslappning i slutet. Vid varje gång kommer vi att prata om olika teman utifrån graviditeten. Som tex andningsövningar m.m.

Själva bassängen låg avskilt till, så det var bara vi som var med på kursen som var där. I vattnet var det 34 grader, så det var varmt o skönt.


(Klicka på bilden)

100 dagar kvar!!

Idag är det "bara" 100 dagar kvar tills beräknat förlossningsdatum. Känns skönt att snart komma ner på tvåsiffrigt, då är det lättare att börja räkna ner.

I vecka 26 är medelkroppslängden 35 cm från hjässa till häl och barnets medelvikt är 900 gr. Huvudets omkrets är nästan 25 cm.

                                                                    Barnets utveckling Teckning: GP/ Lars Grennert

Ögonlock och ögonfransar är mycket väl utvecklade. Fingrarnas naglar är välutvecklade men ännu finns det inga naglar på tårna. Armar och ben får sina slutgiltiga proportioner

Ikväll ska jag o Jonas gå ut o äta o sen gå på bio. Vi tänkte se tatuerad torso. Har läst boken, men kommer inte ihåg så värst mycket av den så det kan nog vara kul o se filmen ändå.


RSS 2.0