Dåligt med bloggande

Ja det har varit lite dött från min sida sista tiden... Men idag tänkte jag lägga upp lite nya bilder.



Från och med nu är det Agnes som sköter storhandlingen i familjen :-)



Agnes nya sovställning. Redo för att krypa iväg när hon vaknar!

Jag o Agnes på Älvsborgsfästning


Den 11 augusti ska jag få göra ett nytt ultraljud för att se mer exakt vilken vecka jag är i. Ska bli skönt att slippa vänta ända till i september! Illamående, kräkningar och tröttheten är fortfarande kvar.... jag är någonstan mellan vecka 9 och 12 just nu.

Veckan i bilder & Ultraljud

I måndags kom Agnes mormor på besök. Vi hann med Liseberg, Älvsborgs fästning och Ikea.



Liseberg. Agnes vann ett mjukisdjur och ett pussel.





På kvällen kom Agnes farmor o hälsade på. Jag hade lagat älgstek som vi åt!



Agnes äter mellanmål på Älvsborgsfästning



Agnes med världens bästa pappa!



Agnes sitter själv i gräset o leker med blommor



Agnes har kommit på att man kan spotta och fräsa med maten. Då blir det massa mat o gegga runt.



Efter maten fick det bli ett bad!



Nybadad o go!



Igår var vi på ultraljud på Barnmorskegruppen. Det var inte lika kul som vi hoppats på... Enligt våra beräkningar och mödravårdscentralens så är jag idag i vecka 11 (10+0). Men enligt läkaren igår så var jag bara i vecka 8 (7+3). Tänkte inte så mkt på det när vi var där... vet att det kan fela ibland med beräkningar. Men efter jag räknat igen hemma och även pratat med mvc så stämmer mina beräkningar. Så slutsatsen är att antingen har läkaren på u-ljudet mätt fel, vilket kan hända. Eller så växer inte bebisen som den ska. Så vi får vänta och se. Ska på det stora u-ljudet den 15 september, det kommer då vara mkt lättare att mäta bebisen då h*n är större då. Men hjärtat slog fint igår i alla fall!

18 juli

Igår fick vi upp dörren som vi köpt. Den passade jätte bra. Köpte bara en först för att vi skulle se att den passade, i em åker vi o köper resten av dörrarna. Blir bra mkt finare med vita dörrrar än dem där bruna!



Igår kväll lade Jonas klinker på balkongen, blev jätte snyggt!

Jag tror Agnes gillar när vi har semester, för hennes rutiner blir så mkt bättre när man är hemma. Äta på natten har hon slutat med helt. Jätte skönt! Hon vaknar till oftast en gång/natt fortfarande, men då ger man henne nappen så somnar hon om. Så här ser en dag ut för Agnes:

Kl 6 vaknar och får då ca 200 ml ersättning
Kl 8:30 Gröt med katrinplommon
Kl 9-11 sover
Kl 11:30 Lunch ca 170 gram + 100 gr fruktpuré
Kl 14:30 Mellanmål Yoghurt m banan + smörgås
Kl 15-16 Sover
Kl 17 Gröt + fruktpure (ska snart byta detta mål till middagsmat)
Kl 19 Ersättning ca 200 ml
Kl 19:30 Somnar för natten

Jonas

Vilken tur att min Älskling har semester. Har mått så dåligt de sista dagarna att det hade inte gått att vara hemma själv.... Tabletterna postafen som jag åt med Agnes fungerar inte alls denna gången... Men vi ska till läkaren nästa vecka och göra u-ljud så då kanske jag kan få något annat utskrivet. Dock är eftermiddagarna o kvällarna helt ok, så igår fick jag gjort lite saker här hemma.

Under Jonas semester så håller vi på med lite små renoveringar som är kvar att göra i lägenheten.
- Byta alla bruna dörrar till vita
- Lägga klinker på balkongen
- Fixa med nya fästen på fönstren

Här är Agnes i sin andra klänning från Villervalla, byxorna o strumporna är också därifrån...



Agnes borstar tänderna


Uppdatering

I tisdags kväll kom vi hem från Värmland. Var hemma vid halv tio tiden. Agnes hade varit vaken 2 timmar i bilen så vi trodde att hon skulle somna på en gång vi kom in. Trodde vi ja :-) Hon var överlycklig av att vara hemma, hon höll låda och lekte på golvet i en timma innan hon blev trött.

I Värmland var vi hos Agnes mormor första natten, sedan tillbringade vi nägra dagar i sommarstugan. Men tyvärr var vädret inte nåt bra. Regn o åska... Inte heller tog jag några kort som jag lovat. Lägger upp ett kort på Agnes från igår istället. Hon har en ny klänning från Villervalla. Älskar det klädmärket! Köpte en annan klänning också som jag får visa en annan dag.



NYHET!!!!!!!!!!!!!!!!!!   Har varit dåligt med bloggande sista veckan.  Detta pga att jag har mått väldigt illa och jag har varit väldigt trött. Befinner mig just nu i vecka 9. Så Agnes ska bli STORA SYSTER! Oj kanske många tänker, redan! Men detta var planerat, för vi vill gärna ha våra små tätt. Det kommer att bli ca 14 månader mellan Agnes och nästa bebis.

Semester

Imorse sov vi till kl 9. Så skönt! Agnes somnade inte förrän senare igår så det var därför hon sov så länge på morgonen. Men jag tyckte det var riktigt skönt med sovmorgon i alla fall. Idag somnade hon vanlig tid, hoppas hon sover hela natten.

Imorgon kväll bär det av till Kristinehamn några dagar. Vi ska bo i stugan vid vänern så vi hoppas såklart på fint väder. Så bloggen får också lite semester under tiden vi är borta. Ska ta massor av bilder som jag kan lägga upp när vi kommer hem igen. Jonas börjar sin semester imorgon eftermiddag. Ska bli så skönt att vara hemma 3 veckor tillsammans!

Nyfödd Agnes på BB hon ser så glad ut:


Gårdagen, natten & idag

Igår hade vi en fullspäckad dag jag o Agnes! Först var vi en sväng på mitt jobb o hälsade på. Sedan åkte vi hem till Agnes farmor och åt god paj till lunch. På eftermiddagen kom Jonas o hämtade oss och vi åkte hem till Sara, Adam, Hjalmar o Klara där vi fick god middag! Jonas skulle göra ett badrumsjobb åt deras grannar. Så vi blev kvar i Kållered några timmar. När vi åkte hem vid 21 tiden var Agnes jätte trött. Somnade i bilen, så när vi kom hem lyfte vi bara över henne till sin säng. Kl 7 imorse vakande vi o då hade hon sovit i sin säng hela natten och inte ätit nåt heller!

Nu har jag o Agnes precis duschat, det blev en hel del kladd med frukostgröten :-) Nu ligger hon i vagnen för att sova lite. Medans hon sover så  tänkte jag försöka montera den nya bilstolen i bilen. Vi får se hur det går!

Vid lunch ska vi till Agnes farmor idag igen. Vi ska fira Agnes gammel farmor som fyller år. Sara kommer också med Hjalmar o Klara!

ÄNTLIGEN är sommaren här igen!

RSS 2.0