Full rulle!

Klockan 8 vaknade vi... låg o myste en liten stund i sängen. Agnes är så go på morgonen, ligger o pratar o skrattar! Sedan är det full rulle i babygymmet och babysittern i ca 45 minuter innan hon blir trött och vill sova lite till. Passar bra för då kan jag göra mig iordning när hon sover.

image170

image171

image172


Händerna är goda!

Senaste dagarna har det varit mycket smakande på händerna, särskilt på nätterna kan jag vakna av hennes smackande *L*



Rullar runt

Här tränar Agnes på mage, kan nu även lägga sig på rygg (eller välta i alla fall *L*)!



4x45 min

Ja idag var hon är sjukgymnasten, jätte trevlig!

Målsättningen är att jag ska PULS-promenera 4 gånger i veckan i 45 minuter. Jag har fått en egen puls-klocka där jag ska hålla mig mellan 107-125 i puls. Detta ska då ge både en fettförbrännande och konditionsökad effekt. Den är alltså inställd på 60-70 % av min maxplus. Maxpulsen räknade de ut när jag var på cykeltestet  början av studien.

I måndags var det vägning bara  -0,4 kg, (totalt 1kg).... Hoppas på mer nästa vecka!

Mina Älsklingar

image168

image169

Lugn dag

Idag har jag o Agnes varit hemma o tagit det lugnt. Var ute på en promenad vid lunch bara... Provgick en sträcka som tog 45 minuter inför imorgon när sjukgymnasten kommer hit. Kommer få mer instruktioner av henne i morgon. Ska bli spännande!


Jag o Agnes

 

image167


Söndag

I dag kom fläkten upp! Jonas kämpade i flera timmar!
Det blev snyggt, nu känns köket helt klart! Bara några små saker som ska fixas, men det är sånt bara vi ser :-)



Två kort på vår söta Agnes!

 


Lördag

I dag vaknade vi vid 7 tiden för då tyckte inte Agnes att vi skulle sova mer. Hon låg o skrattade o sprattlade i sängen. Låg o myste en bra stund tillsammans, sedan somnade hon om igen o då kunde vi gå upp o äta lite frukost.

Nu på morgonen har Jonas flyttat uttaget i köket till fläkten, det blev jätte bra! Han fixade det utan att ringa Leif (Jonas mammas bror) som är elektriker. Så imorgon när kaklet satt sig ska vi nog få upp fläkten!

Snart ska vi ta en promenad ner till stan...

Babyträff

Idag har jag o Agnes haft massor med vänner här! Mammor från föräldragruppen på mvc har varit här med sina bebisar. Vi åt pannacotta som Karin var så snäll och hjälpte mig med igår (TACK!!). Den var jättegod med hallon till.

Här leker Agnes o Lilly!
image159


Här busar Agnes o Vilda!image160


image161

Status

Ny vikt: 6050 gram
Längd: 59,7 cm
Huvudomf: 40 cm

11 veckor

I dag bli Agnes 11 veckor gammal! Stor tjej nu :-) I eftermiddag ska vi till bvc, ska bli spännande o se om hon kommit över 6 kilo. Sist vägde hon 5580 gram. Idag kommer mina systrar o Agnes mostrar Karin o Kicki hit o hälsar på, dem får följa med till bvc o se hur det går till där!

-0,6 kg gick jag ner förra veckan i viktklubben.se. Nästa vägning hoppas jag på mer... Snittet ska vara runt 1 kg/vecka. Har i alla fall hållt mig under min kalorigräns alla dagar utom i lördags kväll!

Igår var vi i Slottskogen med Angelica o Neo och Anja o Leo. Det var jätte trevligt! Anja, jag o Angelica läste till sjuksköterskor ihop i Skövde.

  


Lite kort på Agnes i ny klänning!

image157

image158


Söndagslek

image150

image151

image152

image153

Agnes skrattar

Agnes har roligt i babysittern!


Prickiga sköldpaddan

Favoriten i babygymmet är den prickiga sköldpaddan. Rosa tummen figuren gillar hon att sparka på!

image147

image148

image149

Alla Hjärtans Dag!

I morse ringde dem från studien och meddelade vilken grupp jag hamnade i. Det blev MOTIONSGRUPPEN! Det kan bli skoj! Det kommer hit en sjukgymnast någon dag och sätter ihop ett litet träningsschema för mig. Hade såklart varit skoj o få träffa en dietist men nu blev det inte så. Motionsgruppen är säkert lärorik också!

I natt har Agnes slagit sömnrekord :-) Första natten som hon sov 6,5 timma i sträck. Just nu ligger hon o sover en liten lur. Sedan ska vi ut o gå i det fina vädret!

Grattis till lilla NEO (www.pyreth.blogg.se) som idag fyller sex månader!

Jeans tjejen

Idag har Agnes jeans på sig för första gången. Dem har vi fått ärva av lilla Alice som vuxit ur dem.
Idag har vi fullt upp jag o Agnes. Klockan 12 blir det fika i villa Bel Park i Slottsskogen med Angelica o två mamma-kompisar till henne. Det ska bli trevligt! Efter det ska vi hem till Anna o Vilda från föräldragruppen på MVC där det bjuds på fika.

   
  


Tisdag 12 feb

I morse vaknade jag o Agnes vid 9:30 till det dagliga borrandet.... Men nu är vi så vana vid det att man knappt hör det längre :-) Vid halv ett tog vi en promenad in til stan o åt lunch med Karin o Kicki. Agnes sov hela tiden, var hemma vid halv fyra och då var hon riktigt hungrig!

I kväll nattade Jonas Agnes så jag fick lite egen tid... Gjorde inget särskilt, har mest suttit framför datorn. Men det är avkopplande det med! 

Anmälde mig idag på viktklubb.se (aftonbladet) så nu ska här räknas kalorier! Tänkte det kunde vara bra komplement till studien. Enligt viktklubben ska jag äta 1966 kcal om dagen om jag vill gå ner 20 kg på 22 veckor. Idag har jag ätit 1971 kcal. När man ammar kan man egentligen lägga till 500 kcal per dag, men jag ska försöka klara det utan att lägga till dem. Beach 2008 - Here I Come!

image140

Nybadad

Idag har Agnes o Jonas badat ihop, det gick jätte bra! Jag fick inte plats :-) Agnes gillar verkligen o bada! Kortet är taget efter badet....

image139

Öjersjö By

Detta låter väl mysigt!

I fin, gammal jordbruksbebyggelse nära Hålsjön planerar NCC att i etapper bygga cirka 65 stycken småhus med äganderätt. Husen kommer att byggas som både parhus och friliggande hus om 129 - 158 kvm. Byvägen kommer att slingra sig genom området där en gammal ladugård och den gamla byskolan från 1887, som idag är skolmuseum, bevaras. Husen ges en modern utformning men med lantlig karaktär för att passa in i denna historiska miljö.

För er som inte vet var det ligger så klicka här: Öjersjö By

Borrande!!

Ja idag har jag i alla fall fått sitta o äta frukost o se på nyhetsmorgon, men i världens oväsen! Klockan 7 började dem borra så hela huset skakar, o dem håller på fortfarande. Låter inte som en vanlig borr utan mer som nåt som hackar sönder cement! Så här är det flera gånger i veckan, sssåååå tråkigt!!!! Trött på alla renoveringar som görs. Dessutom håller dem på ute på gatan också o bygger om trottoaren, så det låter det med. Men som tur är sover Agnes gott.

  (Klicka på bilden så blir den större)

Igår var farmor Siv här. Agnes fick en söt tröja, tack så mycket! Dessutom fick jag hjälp med stickning, så nu ska jag nog kunna sticka klart min sjal.



Lite nya saker är inhandlade, lampa till taket o vas till tv-bänken. Vad tycks?



Godkänd

Enligt läkaren på BVC så är Agnes "godkänd"!!!
Hon klarade o göra allt som hon skulle idag!
- Skratta
- Följa leksaksmobil i taket med blicken
- Lyfta på huvudet när hon låg på mage
- Dra sig upp när man håller i armarna
- Fall reflexen

VIKT: 5580 gr
LÄNGD: 59 cm
HUVUDOMF: 39,5 cm

Hälsokontroll, studie & stickning

Idag ska vi äntligen få gå på hälsokontroll med Agnes!

Måndag o tisdag har Agnes och jag varit på Sahlgrenska då vi medverkar i en studie som heter LEVA (Livsstil o Effektiv Viktminskning vid Amning).  På måndagen fick jag göra ett cykeltest för att mäta kondition o styrka. På tisdagen gjordes det bentäthetsmätning, uträkning av BMI, togs massa blodprover och ett test för att se hur många kcal jag gör av med i vila. På Agnes mätte dem längd o vikt. Till nästa vecka ska jag bära ett armband som mäter min aktivitet dygnet runt. Dessutom ska jag föra matdagbok o väga all mat i 4 dygn. Sedan kommer dem lotta i vilken grupp vi hamnar i studien. Det blir någon av dessa fyra:
- Amningsgrupp, man fortsätter leva som man brukar.
- Motionsgruppen, man får hjälp av sjukgymnast med träning
- Hälsokostrådsgruppen, man träffar en dietist
- Mixgruppen, man får både motionsråd samt hälsokostråd
Jag hoppas såklart hamna i sista gruppen! Efter ca 15 veckor kommer alla tester som gjordes i mån o tis göras om.

Imorgon kommer Jonas farmor och hälsar på mig o Agnes!
På fredag ska Agnes o jag träffa några mammor o bebisar från vattengympan jag gick på när jag var gravid.

Köpte mig lite garn o ett par stickor då jag tänkte sticka mig en sjal, men det var inte det lättaste... Har kollat på filmer på nätet så nu kan jag lägga upp maskor, och jag kan grunderna till rätstickning, men det blir inte bra när jag försöker. Sedan förstår jag inte vad dem men menar i beskrivningen när det står "öka 1 maska innanför kantmaskan i början av varje varv"..... Alla tips mottages tacksamt!!!

Sötnos

image133

image134

image135

RSS 2.0